”Han har ärvt From Aboves löphuvud”

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Voulez Vous
TRAV

Åtta hästar finns i stallet i Arnäsvall i Örnsköldsvik.

Amatören Ulrika Rehns bästa är utan tvekan Voulez Vous - en av de formstarkaste hästarna norr om Gävle för dagen.

Efter sex starter i V75 med två andraplatser som bästa resultat kan det vara dags för seger på Bergsåker.

Amatörtränaren Ulrika Rehn från Örnsköldsvik har haft Voulez Vous på leasing sedan våren 2014 då den kom från Stig H Johansson.

Snart har den sexårige valacken sprungit in en halv miljon kronor under Rehns beskydd. På fyra starter i höst har det blivit tre segrar och en andraplats och det har handlat om den ena insatsen bättre än den andra. Senast utmanade Voulez Vous Solvallahästen Sloppy Joe efter en ryckig löpning. En andraplats som återigen signalerade toppform.

En av de mest formstarka hästarna i lördagens V75-omgång kommer från Solänget.

Ulrika Rehn skrattar:

– Ja, det känns som att han varit bra länge nu! Nu håller vi väl lite andan för att formen ska hålla i sig över lördag åtminstone. Men det finns ingenting negativt att rapportera om än så länge i alla fall, han är lika fin som vanligt.

Ändrat i utrustningen

Det blev ett niondespår bakom bilen bronsdivisionen (V75-7) på Bergsåker på lördagen. Hästen är startsnabb men inte så pjåkig bakifrån heller.

Voulez Vous har kunnat agera osäkert bakom bilen men skött sig prickfritt de senaste två starterna.

– Han har kunnat bli för ivrig, det är det som har spökat. Han har varit lite för uppskruvad och slagit ihop när han ska accelerera. Ove (A Lindqvist) har velat ändra lite i utrustningen och med nytt bett och dövning har det fungerat i ett par starter nu. Nu har han bakspår och det var länge sedan han provade det men jag hoppas och tror att han tar sig iväg, säger Ulrika Rehn.

Underhållande jobb i veckan

Ulrika Rehn jobbar med ekonomi på ett företag och har familj och vänner bakom sig som hjälper till med hästarna i Arnäsvall.

Till skillnad mot andra delar av landet är det nästan barmark i Örnsköldsvik och ett par minusgrader gör att man ställt in galoppträningen som Voulez Vous annars underhålls med.

– Det blir träning på rakbana i eftermiddag (måndag) och sedan får han träna lite lätt på torsdag för att underhålla formen. Vi är ett litet gäng som håller på med hästarna tillsammans. Min sambo Pelle (Sundqvist) sköter mycket. Just Voulez Vous är Anna Nygren delägare i. Vi har väl haft häst i lag i 20 år säkert och Anna hjälper också till. Vi rider och vi kör lite huller om buller.

Vad tänkte du när du såg att ni fick spår nio på lördag?

– Det är ett rätt bra spår. Det är en klok och förnuftig häst så alla galopper har känts onödiga. Han har ärvt lite av pappan From Aboves löphuvud och har den där viljan att vinna. Så en plats bland de tre främsta hoppas vi på. Att vinna är alltid svårt men hoppas gör man ju alltid. Det är ett par stycken riktigt fina hästar med som Zenit Brick och Ottens Casher som man inte bara inte slår hur som helst men jag tycker att det är en fin häst som ska kunna duga i bronsdivisionen, säger Ulrika Rehn.

Mikael Wikner, Kanal 75