Nio hästar i krock i allvarlig olycka

Kalabalik på Jägersro – två hästar har avlivats

1 av 2
TRAV

Under fredagsförmiddagen skedde en allvarlig olycka på Jägersro.

Två hästar tvingades avlivas och två personer fördes till sjukhus.

– Det var kalabalik, säger Göran Henriksson, banmästare på Jägersro, till Aftonbladet.

Vet du mer? Kontakta oss!

Foto: Kanal 75
Tomas Malmqvist

Det var klockan 11.37 på fredagsförmiddagen som larmet kom in till räddningstjänsten.

Det hade då inträffat en allvarlig olycka på Jägersro travbana i Malmö med nio hästar inblandade – och flera ekipage krockade med varandra. Något som Kvällsposten var först med att rapportera.

Till följd av händelsen fick två hästar avlivas på plats och två personer föras med ambulans till sjukhus.

”Ingenstans att ta vägen”

Tomas Malmqvist, proffstränare på Jägersro, var tillsammans med sin personal inblandad i olyckan.

– Vi körde på rakbanan, det var sju stycken från vårt stall och en amatör som var med oss. Någonstans på motionsslingan har det kommit en lös galopphäst och skrämt två travhästar. Den ena hästen springer ner på rakbanan, och när vi kommer i full fart så kommer den emot oss och vi har ingenstans att ta vägen, berättar Tomas Malmqvist för Aftonbladet och fortsätter:

– Hästen kommer i full fart och vi kommer i full fart, jag och någon till hinner precis väja, men amatören som sitter bakom oss frontalkrockar med hästen och de som kom bakom amatören trillade ur sina sulkys.

Hur mår ni just nu?

– Det är bra med oss, alla mina hästar och min personal klarade sig jättebra. Däremot fick man avliva den lösa hästen och den hästen som amatören körde.

Två personer ska vara förda till sjukhus?

– Ja, det är två amatörer som är förda till sjukhus, jag kan inte riktigt svara på hur läget är med dessa två, men de var stående och gående i varje fall och förhoppningsvis var det bara en chockhistoria, säger Tomas Malmqvist.

”Det är tragiskt”

Stort räddningspådrag pågick länge på Jägersro med både polis och ambulans på plats.

– Det började med att en galoppjockey trillade av sin häst. Den hästen kom sedan över på en annan bana där den skrämde två travare. Den ena kom helt loss och kom in på en annan bana där den mötte åtta andra hästar som kom från andra hållet, så de träffade varandra. Det blev kalabalik och det är tragiskt, säger Göran Henriksson, banmästare på Jägersro, till Aftonbladet.