”Om jag sätter den igen svimmar jag”

Fick in ”Idiotrad” och vann 879 000 kr – här är Lailas nya galna kupong

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Här är Lailas ”Idiotrad” som gav 879 000 kronor i söndags. För Trav365:s läsare har hon tagit fram en ny – som bygger på samma upplägg: En spik samt två hästar vardera i de resterande V75-avdelningarna.
TRAV

Hon satte sin ”Idiotrad” på V75 och vann 879 000 kronor i söndags.

Inför lördagens V75-omgång har Laila, 70, tagit fram en ny rad – uppbyggd på samma sätt.

– Om jag sätter den igen så svimmar jag, säger hon till Trav365.

Förra söndagen var det finaler i Breeders' Crown på V75. Sju rätt gav en bit över 850 000 kronor.

En som lyckades sätta ”sjuan” var Laila, 70, från Roslagen.

Och hon gjorde det genom en, enligt egen utsago, ”Idiotrad”.

– Jag hade två hästar i varje lopp, förutom i sista avdelningen. Det kom ett par bekanta på besök, jag blev så stressad att jag inte skulle hinna med att lämna in innan spelstopp att jag bara hann med en häst i sista avdelningen, sa Laila till Trav365 i måndags.

– Det var på impuls och det blev en högst slumpartad rad. Jag tänkte inte alls. Av ren princip så spikar jag aldrig i sista loppet, men nu blev det så eftersom jag blev så stressad, ha ha, fortsatte hon.

”Fortfarande overkligt”

Den senaste veckan efter vinsten har varit omtumlande för Laila. Hon har skrivit ut sin kupong och ramat in den på väggen.

– Jag tittar på lappen då och då och tänker fortfarande om det verkligen är rätt. Det är väldigt svårt att ta in och jag trodde aldrig att det skulle inträffa. Det är fortfarande lite overkligt, säger hon till Trav365.

På lördag avgörs V75 på Bergsåker, och Laila, 70, har givetvis tagit fram en ny ”Idiotrad”, som hon bjuder Trav365:s läsare på.

Som vanligt har hon valt ut några hästar som är spelade till låga procent. Den röda tråden är dock kusken Ulf Ohlsson, som hon tackade efter segern i söndags. Han kör fyra av hästarna som Laila valt ut. Bästa spiken: 7 Knows Nothing med Ohlsson i V75-5.

– Jag tänkte ganska omgående att jag skulle spika Ulf Ohlsson. Han är min idol och har mitt fulla förtroende. Jag litar på honom, säger Laila och skrattar.

Tror på tjejerna

Bortsett från spiken i V75-5 innehåller kupongen två hästar i vardera lopp – precis som i söndags. Och Laila har mestadels gått efter kuskarna.

– Det är inte så många hästar man känner igen den här veckan heller, ha ha. Jag litar på kuskarna. I V75-6 till exempel tror jag att tjejerna (Sandra Eriksson och Susanne H Osterling) har en god chans att vinna.

Om du skulle sätta ”Idiotraden” igen, hur skulle du reagera?

– Man lär väl inte göra om en sådan rad, men man vet aldrig. Men skulle jag sätta den skulle jag svimma.

– Med tanke på oddsen kan det bli en bra slant. Jag tycker det är spännande att spela på lågoddsarna. Ska man vara med ska det bli en slant om man får sju rätt, man blir lite girig, avslutar Laila.

Laila nya ”Idiotrad”:

V75-1: 1 Pikachu Face, 7 Bungle Rain

V75-2: 5 Ice Wine, 14 Irene Sund

V75-3: 2 U.Bergs Oppzi, 3 Hot Pride

V75-4: 10 Lesja Kongen, 12 Sjö Odin

V75-5: 7 Knows Nothing

V75-6: 1 Premier Kronos, 4 Lord Rocket

V75-7: 2 Serious Try, och 5 Valeur