Talangen hoppas på ny V75-seger

Foto: Kanal 75
Magnus Teien Gundersen
TRAV

Lördagens V75:a gästar vårt västra grannland Norge och Bjerke.

Då hoppas jättetalangen Magnus Teien Gundersen, 20, på ny V75-seger.

– Valokaja Hindö är min bästa segerchans, säger han till Trav365.

Travets elitserie V75 lämnar på lördag Sverige – för Norge och Bjerke.

20-årige travkusken Magnus Teien Gundersen är en av vårt västra grannlands största travtalanger och nu hoppas han på ny V75-seger.

Under Unionskampen på Färjestad i början av oktober skrällde han med Millmasai – och nu har han ställt in siktet på ny överraskning.

Totalt har kusktalangen kört in knappt 3,7 miljoner norska kronor hittills i år.

”Man får jobba hårt”

– Jag har fått köra väldigt mycket- och fina hästar och det är jag så klart väldigt nöjd med, säger Magnus Teien Gundersen till Trav365 och fortsätter:

– Jag får köra mer och mer och man provar att göra sitt bästa hela tiden, men man får jobba hårt i det här yrket. Det är klart jag blir glad när folk ser mig som en framtidsman, det är kul att höra.

Du har tre uppsittningar på V75 på lördag, kan du, likt på Färjestad i början av oktober, överraska de svenska spelarna?

– Jag ska försöka, 4 Valokaja Hindö (V75-7) är väl min bästa segerchans som det känns på förhand.

Läs nedan för kommentar häst för häst

FAKTA

Magnus Teien Gundersen om V75-chanserna:

1 Thai Goodwill (V75-3)

– Vi har fått väldigt fint utgångsläge och hon håller bra form vad det verkar, hon ska med senaste loppet i kroppen gå framåt. Hon möter några bra hästar på lördag, men vi ska utrusta henne med skygglappar för första gången i hopp om bättre effekt från start. Det är vanskligt för mig att sätta in henne i loppet och det måste nog klaffa lite för att vi ska kunna vinna, men trav är trav och jag är i varje fall säker på att hon gör ett bra lopp.

8 Emir La Brousse (V75-3)

– Han har väldigt fin form för dagen och det här är en bra häst, han vann från dödens väldigt lätt över tre varv senast. Nu står vi dock iskallt till med spår åtta över kort distans och vi måste ha mycket tur härifrån, även om hästen är bra.

4 Valokaja Hindö (V75-7)

– Han var duktig vid seger senast och har väldigt bra form, vi fick vettigt utgångsläge också och han har visat att han duger mot dessa hästar. Det måste stämma lite för oss under vägen, men gör det de så är vi med där framme och på förhand ser jag honom som min bästa V75-chans.