Hultman: ”Vinner oavsett position”

Stjärntränaren tror stenhårt på Ivar Sånna: ”Hade satsat på Frankrike om jag tränat honom”

TRAV

Stjärntränaren Stefan Hultman har sin spik klar på V75.

Han tror stenhårt på SM-vinnaren Ivar Sånna.

– Hade jag tränat honom hade jag satsat på Frankrike och Vincennes för honom, säger han.

På lördag avgörs V75 i Oslo och på Bjerke. Varje vecka ger stjärntränaren Stefan Hultman sina tips inför V75 i ”Hultmanalysen” som du kan se ovan.

Han har många egna minnen på Bjerke-ovalen.

– Jag tycker det är en fin bana och ett bra upplopp på 200 meter. Det man får tänka på är att man i Norge inte får köra med körspö. Så om hästarna är lite lata kan det vara jobbigt för kuskarna att köra, säger Hultman.

”Fick punktering”

Flera gånger provade han bland annat att vinna Norges storlopp Oslo Grand Prix – utan att lyckas. Närmast var han 2009.

– Det har varit ett väldigt långt upplopp många gånger. Det jag framförallt tänker på är Triton Sund när han fick punktering och gick i dödens hela loppet. Han ledde till strax före mål och då kom Russel November längst ut och tog honom. Det var nog den närmsta Oslo Grand Prix-segern jag varit i alla fall.

Inför lördagens omgång väljer han att spika Ivar Sånna i V75-inledningens Gulddivision.

”Ser kaxig ut”

– Det är en sportsligt sett väldigt fin omgång med flera topphästar. 1 Nahar är en kanonhäst och en riktig hårding som alla vet och går bra varenda år. Kommer hem från Kanada där han gått bra. Har ett litet chansartat läge. Risken är väl att 3 Nato Dream tar ledningen från honom och i sin tur släpper till 4 Thai Broadway som Björn Goop har kört väldigt fina uppbyggande lopp med. Han ser väldigt kaxig ut hästen och har nog mått bra av det. Den kommer leda länge, säger Stefan Hultman och fortsätter med att ösa beröm över Ivar Sånna.

– Ivar Sånna är en av mina favorithästar. Han jag tränat honom hade jag satsat på Frankrike och Vincennes för honom. Han är som gjord för att springa på Vincennes. Jag tror han är lite för tuff för de andra hästarna i det här loppet. Jag tror han vinner loppet oavsett position och väljer att spika honom.

Se Stefan Hultmans analyser lopp för lopp i spelaren ovan.