”Vill prova henne mot hingstarna”

Foto: Kanal 75
– Hon brukar springa bra för alla, säger Daniel Redén inför V75 med Wild Honey – som för första gången får Björn Goop i vagnen
TRAV

V75-finaler och jackpott från Solvalla på lördag.

En av snackhästarna i omgången blir Daniel Redéns stjärnsto Wild Honey.

– Jag ville prova henne mot hingstarna, säger Daniel Redén till Trav365.

Huvudstadsbanan Solvalla har dukat upp för travfest på lördag.

Förutom V75-finaler och lopp som Solvalla Grand Prix och Silverhästen så kryllar startlistorna av intressanta hästar – dessutom jackpott på V75 med 43 miljoner kronor till en ensam vinnare.

En av de intressanta hästarna i omgången är Daniel Redéns fyraåriga stjärnsto 3 Wild Honey (V75-3) som slåss om förstapriset på 400 000 kronor i Solvalla Grand Prix.

”Brukar springa fort för alla”

Wild Honey har sedan hon kom till Sverige och Daniel Redén från USA gjort åtta starter, det har slutat med sex segrar. På lördag körs hon för första gången av Björn Goop.

– Jag tycker att hon har varit jätteduktig på slutet och hon blir hela tiden bättre och bättre, sedan får vi se på lördag. Hon möter hingstar nu, och jag ville prova det.

Vad tror du om uppgiften för hennes del?

– Man vet aldrig hur långt det räcker, det är mycket som ska klaffa i sådana här typ av lopp, men hon är bra. Vi är givetvis med i loppet för att försöka vinna och hon är så pass bra, hon har ju mött bra hästar tidigare.

Tror du första Björn Goop kan ge effekt?

– Det vet jag inte, hon har sprungit bra tidigare också och om hon behöver någon effekt det vet jag inte, hon brukar springa fort för alla, säger Daniel Redén.

Se nedan för fler V75-kommentarer från Daniel Redén

FAKTA

Daniel Redén om chanserna:

10 In Vain Sund (V75-3)

– Han går alltid bra och svarade för ett väldigt strongt lopp i finalen senast, får han rätt lopp så är han säkert med långt framme igen. Han är i bra ordning för dagen, men på grund av utgångslägena så håller jag Wild Honey före In Vain Sund, även om han överraskat förr.

5 Västerbo Highflyer (V75-6)

– Han går bra varje gång och var otroligt bra senast vid seger på Axevalla. Får han rätt lopp så har han en bra spurt att tillgå.