Hultman: ”Det skulle jag göra för 43 milj”

Stjärntränaren om vad han skulle köpa Kolla Hultmans jackpottips – lopp för lopp: ”Hästen att slå”

TRAV

En ensam vinnare kan ta hem 43 miljoner kronor på V75.

Vad stjärntränaren Stefan Hultman skulle göra?

– Jag skulle köpa någon fin unghäst, det hade varit trevligt, säger han i sitt tipsmagasin ”Hultmanalysen”.

Foto: KANAL75
Stefan Hultman ger sina tips till V75-omgången på Jägersro i ”Hultmanalysen”.

Det är storlopp på storlopp när V75-finalerna ska avgöras på Solvala under lördagen.

De sportsliga godbitarna är dessutom extra kryddade med en jackpott på 43 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Stjärntränaren Stefan Hultman, som varje vecka ger sina V75-tips och analyser i tipsmagasinet ”Hultmanalysen” på ATG Play vet vad han skulle göra om han tog hem storvinsten på ett bräde.

”Riktigt kanonlopp”

– Jag skulle använda dem på några hästar tror jag. Jag skulle köpa någon fin unghäst, det hade varit trevligt, säger Hultman i programmet.

Den största finalen som avgörs på lördag är V75-3, Solvalla Grand Prix, med 400 000 kronor vinnaren. Ett storlopp som Hultman ser fram emot.

– Ett riktigt kanonlopp med tio riktigt fina hästar.

Analysen av loppet då? Hultman tror stenhårt på Breeders' Crown-vinnaren 1 Target Kronos med Adrian Kolgjini i sulkyn.

– Han blir den som kommer ta ledningen. Han följer ju bilen och var smällfin sist när han vann i Breeders' Crown på Eskilstuna. Bibehåller han samma form, ja, då tror jag det är hästen att slå i det här loppet och de övriga får inte så lätt att plocka ner honom.

Stefan Hultman väljer dock inte att spika Target Kronos och ser bland annat Wild Honey, Workout Wonder och In Vain Sund som outsiders.

– 3 Wild Honey är en årgångsstjärna från USA, ett sto som har varit jättefin och ser bara bättre och bättre ut och det ska bli väldigt spännande att se henne bakifrån. Det kan nog vara en liten fördel för henne då hon ser ut att vara väldigt snabb i benen. Det är alltid lite spännande när Björn Goop ska köra första gången.

”Får vi se i Elitloppet”

– 6 Workout Wonder vill jag också varna för. Var lite sämre på Solvalla senast som femma och pustade litegrann. Såg fin ut i lill-comebacken senast och jag tror man har siktat på det här loppet. Det är en snabb häst och väldigt startsnabb. En man kan tänka på att ha med på systemet.

– Jag tycker även man ska fundera lite på 10 In Vain Sund som går riktigt bra varje gång. Skulle det bli lite körning går den alltid bra till slut.

Han har dock inget feeling för Stefan ”Tarzan” Melanders stjärnhäst, 8 Uncle Lasse.

– Det är ju en riktig stjärna, en sån vi får se i Elitloppet nästa år. Jag undrar om han ändå inte är på väg ner lite formmässigt. I de två sista starterna tycker jag inte det har gnistrat om honom. Jag har ingen riktig feeling för honom, även om det är en fantastisk häst.

Stefan Hultmans spikförslag:

V75-1: 15 Nancy America

– En järnlady som jag bara tror är tuffast.

V75-6: 1 On Track Piraten

– En av Sverige bästa hästar som brukar hålla ledningen från spår ett.

■ ■ ■ Se alla analyser och tips lopp för lopp i klippet ovan.