Plusbetygen: ”Är en blivande stortränare”

TRAV

Årets första V75-omgång blandades med storfavoriter och en av tidernas största skrällar.

Många betrodda hästar svek dock rejält – en av de som försvann direkt var Top Of The World.

Visste hästen ens att det var ett lopp?

Rommetravet arrangerade årets första V75-omgång.

Mest häpnadsväckande: superskrällen Kenzi som var spelad på endast 0,31 procent.

Den sjunde största skrällen genom tiderna.

Insatsen då? Bra, såklart. Men loppet höll riktigt dålig klass.

Kaxigt av tränaren Jerry Strömstedt att säga att "han inte var förvånad"...

Sedan får man imponeras av Claes Sjöström som tog en dubbel i travets elitserie.

Här är sportbladets plusbetyg från omgången.

Niklas Westerholm / Ola Montana.

Kommentar: Nybliven proffstränare och har börjat leverera på topp direkt. Är riktigt skicklig som både tränare och kusk och det här är nog i paritet med superlöften som Johan Untersteiner framöver gällande tränarbiten. Niklas jobbar hårt för framgången och på V75 hade han uppvisning med Ola Montana. Mycket läckert att se. Inom kort blir han även pappa, snacka om att livet leker.

Moe Svarten

Kommentar: Tappade många meter från start och drog tåget i tredjespår, trots det var hästen helt överlägsen och jag var mäkta imponerad. Snacka om att vara överlägsen i ett lopp. Stora plus! Hästen såg trots resan knappt trött ut.

Ioana Hanover

Kommentar: Gör allting rätt för dagen och går en mycket lovande säsong till mötes. Tog hand om ledningen här och sedan bevaka Örjan loppet precis som han ville. Gick undan enkelt trots en snabb slutstöt från Irene Sund. Roger Walmann har ett nytt jättelöfte på gång.

Kenzi

Kommentar: Stod för ett heroiskt lopp och vann som storskräll. Har varit bra på slutet men att hästen skulle kunna hävda sig i detta lopp var det inte många som trodde. Bara buga och bocka för insatsen.

Cut Him Some Slack

Kommentar: Wow, vilken avslutning. Den såg man inte komma, hästen gick först i tredjespår och vi måste samtidigt passa på att hylla Claes Sjöström som tar en dubbel på V75. Underskattad kusk som oftast gör det jäkligt bra! Cut Him Some Slack har haft form en längre tid och har verkligen fått valuta för det senaste starterna nu.

Ulf Ohlsson

Kommentar: Hade en tung dag på V75-spelet och brände med storfavoriten Globalsatisfaction i V75-7. I inledningen missade han med Top Of The World som knappt visste om han skulle springa fram eller bak. Tung V75-start för Ohlsson, men han lär vara tillbaka snabbt...

FAKTA

Rätt rad V75

7 Beppe Am

10 Jagger Oaks

6 Kenzi

14 Moe Svarten

3 Ola Montana

5 Ioana Hanover

9 Cut Him Some Slack

7 rätt – 232 778 kr

6 rätt – 519 kr

5 rätt – 34 kr