”En av våra absolut största talanger...”

TRAV

Nicklas Westerholm gör pappa Robert Bergh stolt.

Han är den största tränartalangen trav-Sverige har.

På hemmabanan Romme bjöd han på ny V75-show.

Nicklas Westerholm, 25, blev nyligen proffstränare och går en mycket ljus framtid till mötes. Han ska snart bli pappa, och har ett drömliv på det personliga planet men även på travbanan.

Westerholm och hans sambo Elinor Lindberg har gjort ett suveränt jobb med Ola Montana, som innan han kom till Dalarna inte hade vunnit ett enda lopp under sin karriär.

På Rommetravet i går tog femåringen hem V75-5, och det var den sjunde segern i nya regin. Mycket imponerande – av en häst som verkar älska sitt travliv.

Han ser levnadsglad ut, och verkar väldigt välmående för dagen.

Westerholms häst agerade hetsigt innan loppet, men när det väl blev allvar släppte nerverna och kusken körde vaket till ledningen. Sedan var loppet över – och jag tycker Westerholm tillsammans med Mattias Djuse, som har sin licens på Solvalla, är landets mest lovande travtränare.

Nicklas Westerholm är son till Robert Bergh, och det finns många, många likheter mellan far och son.

Båda har en räv bakom varje öra, och sonen påminner om pappa Robert i sin körstil. Många hästägare kommer i framtiden satsa på Westerholm – det är jag helt övertygad om.

Jobbar alltid i det tysta

Claes Sjöström har strålande form och tog en V75-dubbel på Rommetravet. Cut Him Some Slack tränar han själv, och hästens tredje raka seger togs i avslutningen på V75. Hästen hade innan gårdagen tagit sina senaste segrar från ledningen, men  tränaren menade innan loppet att hästen var minst lika bra med ett rygglopp.

Och så rätt han fick.

Hästen sluggade sig förbi sina motståndare, efter en härlig långspurt, och tog en mycket imponerande seger. Sjöström

jobbar ofta i det tysta, men har nästintill

alltid riktigt fin ordning på sina hästar och är en väldigt trevlig och social travtränare med rätt ambitioner.

Inte nog med det.

Claes agerade skrällkusk i V75-3, där han vann med Tony och Jerry Strömstedts megaskräll Kenzi som fixade sexsiffrig utdelning på V75.

■ ■ ■

Till sist: Per Lennartsson är, och har alltid varit, en av mina absoluta favoritkuskar. Hans karriär har varit som en berg- och dalbana, med höga toppar och djupa dalar.

Jag tycker att han är riktigt, riktigt vass som travkusk – och det som utmärker honom är att han kör väldigt elegant och snyggt.

Med små medel får han hästarna att prestera, och i V75-2 stämde precis allt tillsammans med den serbiske (!) hästen Jager Oaks. Lennartsson höll sin häst på alerten hela tiden, och ekipaget vann enkelt 100 000 kronor.

Hade Solvallaprofilen satsat helhjärtat på löpkörning hade han härjat högt upp i topplistorna, men nu fokuserar han mest på sin tränarrörelse och kör oftast sina egna hästar.

Att se honom köra är en ren fröjd.

Patrik Fernlund

ARTIKELN HANDLAR OM