Hultman: ”Hon blir 20 till 30 meter sämre...”

Stjärntränaren väljer att gardera snackishästen på V75: ”Krossar motståndarna normalt sett”

TRAV

Stjärnhästen Anna Mix är storfavorit hos spelarna.

Efter veckans ”snackis” tror inte Stefan Hultman att hästen vinner.

– Hon blir 20 till 30 meter sämre med förutsättningarna, säger han.

Foto: KANAL75

V75-cirkusen beger sig till Malmö och Jägersro på lördag.

Den hetaste snackisen inför tävlingarna är Prix d'Amérique-klara stjärnhästen Anna Mix i V75-3, Gulddivisionen.

Med tanke på att det bara är två veckor kvar till det franska storloppet så sa Sofia Aronsson så här tidigare i veckan:

– Vi kommer att köra lugnt och ge henne ett snällt lopp i ryggar. Inte i ledningen eller i dödens. Hon ska få smyga med och gå en trudelutt till slut.

”En världsstjärna”

Stjärntränaren Stefan Hultman tror, med de rådande förutsättningarna, att stjärnhästen får svårt att vinna loppet.

– Anna Mix är ju en världsstjärna och säkert har tränaren fått direktiv att hästen inte ska köras för fullt med optimal balans. Det är en kultur man har i Frankrike. 14 dagar innan Prix d'Amérique vill man inte tömma hästarna, utan man vill ha ett lopp i kroppen, men vill ha ett lopp på ett bra sätt, säger han i tipsprogrammet ”Hultmanalysen” och fortsätter:

– Anna Mix lever på sin styrka, hon går ju upp och krossar motståndarna normalt sett. Men nu ska man köra med öppet huvudlag, fast bomull i öronen och skor, som vi måste köra med den här årstiden. Det tror jag gör henne 20 till 30 meter sämre. Ska hon inte köras på sin styrka här utan bara tas ner i kön och köras 6-700 meter kvar, ja, då tror jag inte hon vinner loppet.

”Riktig stormrysare”

Hultman väljer att gardera loppet med ett par hästar. Bland annat Västerboonthenews och 12-åriga Storm Erom och Nahar samt jätterysaren Nothing But Class.

– Det kommer bli spetskörning mellan 1 Allaballakaitoz och 2 Västerboonthenews. Den som har form av de två är Västerboonthenews och kommer han till ledningen, vilket jag hoppas och tror, så kommer den att vara farlig.

– 10 Spring Erom, det är svensk travsport när den är som bäst, när man ser de äldre hästarna gå ut och det bara lyser lycka om dem. Han räknas alltid, och det är likadant med 12 Nahar, också 12 år och ser ut som en unghäst.

– 9 Nothing But Class hade inte startat på länge senast, och det var som Peter Untersteiner sa, att det fattades ett lopp i kroppen. Han blev lite stum i benen på upploppet. Men han såg bättre ut och höll ihop travet in mot mål. Håller han fräschören kan det vara en riktig stormrysare, spelad till en procent.

ARTIKELN HANDLAR OM