Dagarna som avgör – för Propulsion

Foto: Kanal 75
Daniel Redén och Propulsion
TRAV

Stjärnhästen Propulsion ströks i Prix de Belgique.

De närmsta dagarna avgör om han kommer till start i Prix d´Amérique.

– Innan söndag måste han kunna gå ett hårdare rundbanejobb och vara fin, om han ska starta, säger Daniel Redén till Trav365.

Då varken Nuncio eller Delicious kommer till start i Prix d´Amérique på Vincennes i Paris sista söndagen i januari är Daniel Redéns Propulsion det kanske största svenskhoppet i världens tuffaste travlopp.

Inför söndagens start i Prix de Belgique ströks dock stjärnhästen.

Anledningen: tjock i ett ben.

Nu väntar några ”kritiska” dagar där de svenska trav-fansen ”håller andan”.

”Bakterier som jäklas”

– Jag ljuger om jag säger att det är bra med Propulsion, säger Daniel Redén till Trav365 och fortsätter:

– Han känns otroligt fin, jag körde honom så sent som i dag och han känns jättefin, men det är det här med benet som spökar.

Kan du utveckla?

– Vi måste få ordning på de här bakterierna som jäklas, det rinner ut lite var i karleden och han har även lite småsår, och det måste ju lägga sig om han ska kunna vara med i Prix d´Amérique.

Hur är din känsla?

– Jag är hoppfull och veterinären var här i dag och tittade till honom och sa no problem, no problem, men ändå alltså, det är ingen optimal uppladdning. Jag vet vilket otrolig häst han är, men jag skulle inte riskera att starta honom om han inte var bra till hundra procent.

”Vill att benet lägger sig”

Där vi står i dag, lutar det åt start?

– Som vi tränat honom så ska han vara redo, men jag vill att benet ska lägga sig, jag vill inte ha det minsta tendens till något skit i kroppen, allt ska vara hundra procent bra. Det här har inte med fysiken att göra, det här har blivit av något typ av salt som infekterat något och dragit igång någon bakterie, säger Daniel Redén och avslutar:

– Hästen ska vara hundra procent för att starta och vi jobbar för fullt i veckan så får vi se. Han måste kunna gå ett hårdare rundbanejobb och vara fin innan söndag om han ska starta i Prix d´Amérique, men dagens jobb var han jättefin i och jag var otroligt nöjd med honom då i varje fall.