”Jag kan inte få henne bättre...”

Foto: Kanal 75
Volontary Simplcty
TRAV

Jackpott på V86 med 20 miljoner kronor till en ensam vinnare – i så fall den i särklass högsta vinsten på spelformen någonsin.

Marcus Jönssons Volontary Simplcty kan vara en nyckelhäst i omgången.

– Jag kan inte få henne mycket bättre än vad hon är för dagen, säger Marcus Jönsson till Trav365.

V86 brukar vara känd som en väldigt svår spelform som nästan alltid ger bra betalt.

Inledningen på 2017 för spelformen har dock visat något helt annat – och förra veckans låga utdelning på 435 kronor för 8 rätt och jackpott både på sju- och sex rätt gör att onsdagens ”pott” från Solvalla och Åby är stor.

20 miljoner kronor väntar en ensam vinnare – det skulle i så fall innebära den i särklass högsta utdelningen på spelformen någonsin.

En av omgångens mest spelade hästar, och därmed en av nyckelhästarna i omgången, startar redan i den inledande V86-avdelningen och det handlar om 1 Volontary Simplcty (V86-1).

Tränaren Marcus Jönsson är påtagligt optimistisk.

”Maximalt fin för dagen”

– Jag tycker det är helt rätt att hon blir favorit i det här loppet, det ska hon vara, säger Marcus Jönsson till Trav365 och fortsätter:

– Hon är maximalt fin för dagen och jag kan inte få henne mycket bättre, och hon borde räcka en bra bit i det här gänget. Lopp är lopp och motstånd är som alltid bra, men jag är optimistisk och har ingenting att klaga på alls.

Hon är naturligt startsnabb och har lottats till spår ett bakom bilen, behöver jag fråga om taktiken?

– Visst bör hon köras i ledningen, det tycker jag. Hade det varit tuffare motstånd hade vi kunnat fundera på att släppa då det finns open stretch på Åby, men jag tycker inte att Peter Ingves ska göra det i det här sällskapet. Ingves bestämmer, men jag kommer berätta för honom att hon går bäst i spets och vad jag tycker, säger Marcus Jönsson.