”En straffspark utan målvakt”

Stjärntränaren tror på uppvisning från jättefavoriten på V75: ”Onödigt att slösa streck”

1 av 3 | Foto: KANAL75
On Track Piraten.
TRAV

Kan någon fälla jättefavoriten On Track Piraten på V75?

Knappast, enligt stortränaren Stefan Hultman.

– Det är en straffspark utan målvakt, säger han.

V75-cirkusen drar till Färjestad och Karlstad på lördag.

Då fylls startlistan med två jättefavoriter. I V75-3 finns 3 On Track Piraten, med fem raka segrar, som nästan alla väljer att spika. Så även den tidigare Prix d'Amérique-vinnaren Stefan Hultman.

– Det här är ju en straffspark utan målvakt känns det som i och med att 5 Royal Fighter inte har den där riktiga formen. Det är spets och slut och det känns bara onödigt att slösa streck på någon annan häst, säger han i tipsprogrammet ”Hultmanalysen”.

”Ser smaskfin ut”

Näste storfavorit är hemmahoppet 3 Fossens Bonus i V75-5. Hästen, som körs och tränas av Magnus Jakobsson, har två raka segrar, och är storfavorit i V75-5.

– Jag vet att många kommer försöka fälla honom. Han är ute på 2 600 meter, det är inte hans idealdistans, men han ser så himla läcker ut. Han har alltid varit en fin och lovande häst, men jag tycker han utvecklats något enormt på slutet och ser riktigt smaskfin ut. Han håller gulddivisionsklass, menar Stefan Hultman.

”En oturskille”

Dock så varnar Hultman för några hästar, om man letar garderingar till hemmahästen. Bland annat 6 Orion Tilly med Peter Untersteiner i sulkyn.

– Det är en riktig oturskille som går bra varje gång men knappt får utdelningen för det. Han kan öppna bra och är en-procentare, vilket är roligt om man letar de riktiga storpengarna.

Stefan Hultmans tips:

Spikarna:

V75-3: 2 On Track Piraten

V75-5: 3 Fossens Bonus

Låset:

V75-1: 1 Charming Soldier, 6 Global Signature, 8 Pharaon Face

Draget:

V75-6: 11 Mellby Ciceron