Spelarens hyllning: ’Är helt överlägsna’

Foto: Susanna Forsell
Chrille Eriksson
TRAV

Åbytravet tänker utanför boxen och gör om loppen.

Då jublar storspelaren Christer Eriksson, som vann 56 miljoner på banan.

– Sveriges bästa bana har även Sveriges bästa sportchef, säger han till Trav365.

För ganska exakt fem år sedan tog storspelaren Christer ”Chrille” Eriksson hem hela V75-potten på 56 miljoner kronor på Åbytravet.

Redan då berättade han att banan i Mölndal utanför Göteborg var hans favoritbana och att hans spelgäng klev in extra tungt när tävlingarna avgjordes där.

Berömmet kom mycket med tanke på att Åby har dubbla open stretch, två extra innerspår på upploppet som gör att fler hästar får chansen.

”Överlägsen bana”

Nu tar Åbytravet ett steg till. Sportchefen Jon W Pedersen har mixtrat med loppen till onsdagens V86-tävlingar, där det, till råga på allt, ligger 27 miljoner i superpott till en ensam vinnare.

I V86-1 ska hästarna på start försöka hålla undan för tilläggshästar som startar 40 meter längre bak. Det normala är att tilläggen har 20 meter fram.

I V86-3 ska nio hästar slåss över krävande 3 640 meter.

Nya loppen tokhyllas nu av Eriksson som blir helt salig när han läser tävlingsprogrammet till onsdagen.

– Bara namnet på V86-1, ”tilläggsjakten”, gör ju att man blir jättesugen. Jag älskar det här. När hästarna står med 20 meters tillägg är det väldigt svårt för de därframme att hålla undan. Nu får man tänka till som spelare.

– Jag har sagt det länge, tillsammans med sportchefen på Halmstadtravet så är Jon Pedersen outstanding. Sveriges bästa bana (Åby) har även Sveriges bästa sportchef. Överlägsen bana.

Eriksson menar på att fler måste följa Pedersen nu.

– På Solvalla har dom en mall? Det är väl bara att trycka på ”start”. Det ser likadant ut i princip varje onsdag.