”Det knottrade i hela kroppen...”

Foto: Kanal 75
2014 vann Stefan Hultman PdA, på söndag besöker han världens tuffaste travlopp, och besöker därmed en travbana för första gången på 1,5 år
TRAV

På söndag kommer stjärntränaren Stefan Hultman befinna sig i Paris för att se världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique live.

Det är första gången som han besöker en travbana på 1,5 år sedan sin svåra och tuffa nervsjukdom.

– Jag ser verkligen fram emot det, säger han.

Det är i Stefan Hultmans veckoprogram Hultmanalysen på Atgplay.se som Stefan Hultman berättar om sina känslor kring söndagens Prix d´Amérique.

Stjärntränaren, som tagit en time out från travet efter sin svåra nervsjukdom, berättar om sina känslor att få besöka en travbana för första gången på 1,5 år, sin ”chock” han fick när han besökte Vincennes för första gången, och sedan bjuder han givetvis i sedvanlig stil på sina bästa tips till V75.

”Knottrade i hela kroppen”

– Vincennes är faktiskt det jag har haft mest abstinens ifrån, och det trappas ju upp i media inför Prix d´Amérique och då har det sugit i tarmen, berättar Stefan Hultman och fortsätter:

– Sedan fick jag ett bra förslag på hur jag på ett smidigt sätt skulle kunna ta mig ner och då hoppade jag på det, och jag ser verkligen fram emot det här. Det är första gången som jag är på trav på 1,5 år.

Det är inte bara första besöket på en travbana sedan Hultmans insjuknande som är stort för honom, utan Frankrike, Paris och Vincennes ligger honom varmt om hjärtat.

– Det är ju travets mecka, och den ståpäls jag fick första gången jag värmde en häst på Vincennes, jag kommer ihåg det så väl. Det knottrade i hela kroppen på mig och det var en enorm känsla, det var något alldeles speciellt. Jag blev så tagen av hela grejen, berättar Stefan Hultman i Hultmanalysen och fortsätter:

– Senast jag var på Vincennes så lämnade jag som en vinnare, myser Stefan Hultman och syftar på segern i Prix d´Amérique med Maharajah 2014.

V75-tipsen

Förutom ”Frankriketugg” så går Stefan Hultman igenom lördagens V75-omgång på Bergsåker i Sundsvall.

– Jag har två spikar och det är 7 Aileron (V75-1) och 9 A Sleepwalker (V75-5), Aileron är den som jag hoppas att Robert Bergh vinner med, han är säker inte nöjd själv att bara vinna ett lopp på lördag, men för att mitt system ska ge substans så hoppas jag att det är den som vinner. A Sleepwalker tycker jag gått bra, och det känns rätt att gå på den i ett öppet lopp.

Stefan Hultman bjuder också på ett V75-drag, och ett starkt V75-lås.

– Draget är 10 Global Satisfaction (V75-6) och låset är 4 Zenit Brick och 11 Beppe Am i V75-7.

Här kan du se hela Hultmanalysen