”Jag tänker inte så mycket på pengarna”

Foto: Kanal75
Lionel tillsammans med ägaren, Göran Antonsen.
TRAV

Norges bästa häst, Lionel, blev trea i Prix d'Amérique.

Därmed blev han även den vinstrikaste norskfödde varmblodshästen genom tiderna.

Totalt har han sprungit in 9,5 miljoner kronor.

– Jag tänker inte så mycket på pengarna, det är mer de milstolpar vi passerar, säger ägaren Göran Antonsen till rikstoto.no.

Han är född i Norge, ägd av norrmän, men tränas av svenske Daniel Redén.

Sjuårige Lionel räknas som Norge bästa häst just nu.

Med all rätt efter söndagens mersmakande tredjeplats i världens tuffaste travlopp, Prix d'Amérique.

– Det var den största dagen i mitt travsportsliv. Vad kan vara större än en tredjeplats i Prix d'Amérique? Det skulle ju i så fall vara att vara tvåa eller vinna, säger ägaren Göran Antonsen till rikstoto.no.

”Jag är en vanlig man”

I och med topplaceringen så tjänade hästen drygt en miljon kronor, därmed blev han den vinstrikaste norskfödda varmblodshästen någonsin i Norge.

Totalt har Lionel sprungit in 9,5 miljoner kronor.

– Jag tänker inte så mycket på pengarna, det är mer de milstolpar vi passerar. Jag är vanlig man från Momarken och får uppleva det här. Otroligt, säger Antonsen.

Planen: Norden-turné i sommar

Stjärnhästen har haft en magisk utveckling i Frankrike. För tre år sedan blev han ”bara” tvåa i ett vanligt lopp på Solvalla. Nu rankas han som en av världens bästa.

Förra året slog han självaste superhästen Bold Eagle, som vann Prix d'Amérique för andra året i rad i år, i styrkeprovet Prix de Paris över mastiga 4 000 meter på Parisbanan Vincennes.

– Det är på 4 000 meter som vi har chansen att ta honom.

Efter satsningen i Frankrike är Antonsen sugen att ta hem sin häst. Och om allt går enligt plan så väntar en Norden-turné för fuxen i vår och Sommar.