Kolla in stjärnorna – du inte vill missa

Supervecka väntar svenskt trav Stjärnorna som startar Jackpott-miljoner på V86 och V75

1 av 3 | Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Stefan Melanders Nuncio startar på V86 under onsdagen.
TRAV

Har du väntat på att travet i Sverige ska tända till på allvar?

Då är veckan här – som du har väntat på.

Vad sägs om sportsliga godbitar som Nuncio och Delicious U.S. kryddat med jackpott på V86 och V75 – som avslutas med en extra V75-omgång på söndag.

Våren är snart här på allvar – då passar svensk travsport på att tända till ordentligt.

I väntan på travfester som exempelvis Olympiatravet och Elitloppet väntar en supervecka för alla travfans.

Och det vimlar av superstjärnor vid startlinjen.

Nuncio på hemmaplan

På onsdag är det åter dags för världsstjärnan och regerande Elitloppsvinnaren Nuncio att starta. Han gör det på hemmaplan Solvalla i V86-6 från spår nummer ett.

Nuncio får Örjan Kihlström i sulkyn och loppet går 21.25 på huvudstadsbanan.

På fredag är det dags för nästa stjärnhäst. Världsrekordstoet Delicious U.S. gör comeback efter sin långa frånvaro (senaste starten 24 september 2016) och startar under V64-tävlingarna på Romme – och får även här Örjan Kihlström i sulkyn.

Storvinnare i samma lopp

Som om inte det vore nog kryddas lördagens V75:a på Mantorp med ett riktigt topplopp. Kjell P Dahlströms Minne (V75-4) med 200 000 kronor till vinnaren har bland annat lockat till sig 2016 års Stochampionatsvinnare Galactica med tränaren Malin Bergström. I samma lopp återfinns även två Breeders' Crown-vinnare från i november i form av In Toto Sund och Target Kronos, som sprang in 1,6 miljoner kronor vardera.

På lördag är även den regerande vinnaren av Olympiatravet, Your Highness, med Björn Goop som tränare anmäld för start i Prix du Bois de Vincennes i Paris. Det blir hästens första start i Björn Goops regi.

De sportsliga topploppen kryddas även med extra miljoner i potten till tipparna.

På onsdagens V86, som saxas mellan Solvalla och Bergsåker, väntar 12 miljoner kronor till en ensam vinnare.

När det vankas V75 på lördag är summan betydligt högre. Skulle en ensam vinnare lyckas ta hem sju rätt väntar 47 miljoner kronor, i så fall tidernas fjärde högsta V75-vinst i landet.

Superveckan avslutas dessutom med en extra V75-omgång på söndag i Halmstad.

FAKTA

DETTA ÄR SUPERVECKAN:

■ ■ ■ MÅNDAG, 20 MARS:

Jackpott på V64 på Färjestad. En ensam vinnare beräknas kamma hem 4 miljoner kronor. Första start 19.25.

■ ■ ■ ONSDAG, 22 MARS:

Regerande Elitloppsvinnaren Nuncio startar på V86. Omgången saxas mellan Solvalla och Bergsåker och kryddas med en jackpott på 12 miljoner kronor till en ensam vinnare. Första start 20.30.

■ ■ ■ FREDAG, 24 MARS:

Daniel Redéns världsrekordsto Delicious U.S. är anmäld för comeback. Senaste starten för hästen var 24 september 2016 på Solvalla. På fredag startar hon på V64 på Romme-travet i lopp 6. Loppet körs 20.09.

■ ■ ■ LÖRDAG, 25 MARS:

V75 på Mantorp med bland annat Kjell P Dahlströms Minne med 200 000 kronor till vinnaren. Bland de startande märks 2016 års Stochampionatsvinnare Galactica och Breeders' Crown-vinnarna In Toto Sund och Target Kronos. Omgången kryddas med en jackpott på 47 miljoner till en ensam vinnare. Första start: 16.20.

■ ■ ■ SÖNDAG, 26 MARS:

Extra V75 på Halmstad med första start 14.30.

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM