Vännernas galna vinst: 43 miljoner

”Min fru ringde och berättade” Listan: Så tog de hem tidernas fem största trav-vinster

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Vinstkontot på ATG Tillsammans för respektive vinnare.
TRAV

Kompisgänget och grannarna vann 43 miljoner kronor på V75.

Då fick lagledaren Patrik Olsson chockbeskedet när han satt i bilen.

– Min fru ringde och berättade, då tappade jag konceptet helt, har han sagt till Trav365.

■ ■ ■ Här nedan är listan på tidernas fem största V75-vinster inför lördagens jackpottomgång.

Favoriterna radade upp sig på V75 under Elitloppssöndagen. Utdelningen på fem rätt uteblev vilket innebär att en ensam vinnare kan kamma hem 38 miljoner på V75 under lördagen.

Omgången avgörs på Mantorp, med bland annat Ina Scots Ära som en av de sportsliga höjdpunkterna.

Och det är just i Östergötland vi hittar den senaste storvinsten på trav, som tog sig in på topp-fem-listan genom tiderna. 10 december i fjol tog kompisgänget hem alla sju rätt. Belöningen: 43 miljoner som delades mellan de sju vännerna och grannarna, plus ytterligare två personer som hade köpt in sig på systemet som kostade 840 kronor.

”Darr på gasfoten”

– Min fru ringde och berättade för mig när jag satt i bilen, då tappade jag konceptet helt, sa lagledaren Patrik Olsson till Trav365 bara någon timme efter storvinsten.

– När hon ringde hade hon en ton, som jag bara känner igen från när jag friade till henne. Hon var överlycklig och när hon framförde meddelandet så tappade jag konceptet. Det blev darr på gasfoten och jag sjönk ner till 30 kilometer i timmen. Det gick inte att köra.

– Det blir ingen normal vecka det här, konstaterade han några dagar senare.

”Fanns inte i min värld”

Några veckor senare gick några ur vinstgänget ut i TV4 och berättade om den galna vinstkvällen. Då valde bland annat 30-årige Johan Börjesson att köpa en lyxbil mitt i vinstyran – utan att kolla priset.

– Det fanns inte i min värld att det skulle hända. Första kvällen, och första tiden efteråt var så overklig. Det är svårt att beskriva känslan, sa Johan till Trav365 tre månader efter jättevinsten och lade till hur ofta han blev påmind om vinsten:

– Det händer någon gång i veckan. Det kan vara någon som kommer fram och gratulerar. Jag frågade faktiskt Patrik (lagledaren) i bastun för en tid sedan, och han tänker på det varje dag. Då blir jag nästan förbannad på mig själv att jag inte tänker på det oftare. Det är som om livet fortsätter som vanligt och man glömmer bort det.

Lördagens V75-omgång från Mantorp sänds i ”V75 Direkt” i TV12 med start 14.30.

■ ■ ■ Se faktarutan nedan hur spelarna tagit hem tidernas fyra största travvinster.

FAKTA

SÅ TOG DEM TIDERNAS STÖRSTA TRAVVINSTER:

1) 67 312 633 kronor

När: 27 februari 2010

Bana: Axevalla

Mannen som är i 30-års åldern vann den största vinsten någonsin på trav. Han skapade rubriker då han vann den otroliga summan 67 miljoner kronor. Efter vinsten trädde mannen fram och chattade med Aftonbladets läsare.

– Jag lever inte speciellt annorlunda. Jag lever inte annorlunda ännu i alla fall. Jag har inte hunnit så mycket ännu, jag har beställt en bil men inte fått den än. Jag ska dra iväg på en resa med 20 kompisar en vecka efter Elitloppet, berättade han i chatten.

Systemet kostade över 1 000 kronor att lämna in och innehöll en spik, elva-oddsaren Zerba G. i V75-4. Vinnarens spik kördes till seger av kusken Tony Wallin som var en stor anledning till miljonsuccén

Som tack för hjälpen bjöd mannen V75-kusken Tony Wallin och hans familj på en lyxresa till Aruba.

Läs mer om vinsten här

2) 56 347 408 kronor

När: 14 januari 2012

Bana: Åby

Christer ”Chrille” Eriksson spelade in den näst största vinsten i V75-historien vid V75-tävlingarna på Åby i mitten av januari.

Christer och hans vänner hade gjort ett system tillsammans som de lämnat in hos ATG-ombudet Kulladal Tobak i Malmö. Christer var dock hjärnan bakom systemet och den som tagit ut hästarna.

Det vinnande systemet kostade 400 kr och innehöll två stycken spikar, men systemet var en del av ett större system.

Dagen efter vinsten gick Christer ut i tidningar och tv och berättade att att han och vännerna hade vunnit.

– Det är det här det här det handlar om, att bli ensam. Jag har hållit på med det här jättelänge , haft spelbutik och spelat jättehårt. Det spelar ingen roll om man vinner 10, 20 eller 30 miljoner. Man ska bli ensam, och det har jag blivit nu, sa han i TV4.

Vinsten firade han ute på flera Stockholmskrogar och även i Köpenhamn.

– Jag har aldrig druckit så mycket champagne i hela mitt liv, sa han.

Läs mer om vinsten här

3) 47 360 999 kronor

När: 7 juli 2007

Bana: Halmstad

När mannen i Hallunda vann 47 miljoner 2007 var det den största vinsten någonsin på trav. Systemet kostade över 1 000 kronor och innehöll tre spikar.

Mannen hade spelat hos spelbutiken Direkten i Hallunda och butiksägaren Raymond Saliba berättade om mannen och hans miljonvinst efteråt. Trots miljonerna har mannen fortsatt att jobba på som vanligt och spelar även på trav.

Läs mer om vinsten här

4) 45 285 093 kronor

När: 24 juni 2007

Bana: Kalmar

”Norrlandskvinnan”, som hon kallas, blev ensam med alla rätt vid V75-tävlingarna på Kalmar. Hon komponerade ett system som fick landets experter att klia sig i huvudet och kalla det för ett ”toksystem”. Kvinnan ska ha chansat när hon tog ut sina hästar. Bland annat inledde hon sitt system med att spika två hästar, en 58-oddsare och en 16-oddsare.

Efter vinsten har kvinnan valt att hålla låg profil, men har bland annat valt att investera lite av vinstpengarna i travhästar.

Läs mer om vinsten här

5) 43 058 556 kronor

När: 10 december 2016

Bana: Färjestad

Läs mer om vinsten i artikeln ovan.

ARTIKELN HANDLAR OM