– Det ska vara bra segerchans

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Kenneth Haugstad tror hårt på 3 Moni to Spare (V86-8) i kväll
TRAV

Kenneth Haugstad sitter upp bakom en av de största favoriterna på V86 i kväll.

Det då han kör Moni to Spare åt Solvallas Niklas Johansson.

– Det ska vara bra segerchans, säger Kenneth Haugstad till Trav365.

V86 är ute på sin traditionsenliga sommarturné och den här onsdagskvällen har den kommit till Vaggeryd.

I den avslutande V86-avdelningen blir 3 Moni to Spare (V86-8) jättefavorit.

Niklas Johansson-tränade sexåringen har i år startat fyra gånger, det har slutat med två segrar och två andraplatser.

Som vanligt sitter Kenneth Haugstad i sulkyn

”Det blir full laddning”

– Jag tyckte att han svarade för sitt bästa lopp hittills i karriären senast, trots att han inte vann. Jag körde 1.10 blankt sista varvet med honom från dödens och det brukar normalt räcka till seger, men nu gjorde det inte det senast tyvärr, säger Kenneth Haugstad till Trav365 och fortsätter:

– Men det känns som att den här hästen hela tiden bara blir bättre och bättre och det som är positivt är att han är kvar i klassen.

Hur ser du på kvällens uppgift?

– Det ska vara bra segerchans, absolut. Jag tycker han står bra inne i loppet i kväll och det blir full laddning från start.

Kenneth Haugstad kör också tre hästar på V86-spelet åt sin arbetsgivare Roger Walmann, läs nedan vad Kenneth säger om de möjligheterna

FAKTA

Kenneth Haugstad:

4 Doneisdone (V86-1)

– Han har tränat förbättrat, men möter bra hästar i kväll och spår fyra i volt är också knepigt. Det känns inte som någon het segerchans och kan vi vara trea-fyra så är vi nöjda.

8 Trinidad As (V86-2)

– Står väldigt tråkigt till i kväll, jag tycker det är svårt med spår långt ut på Vaggeryd. Hon tränar helt okej, men det är bra pengar som gäller.

8 Raffinos (V86-4)

– Hon har gått bra på rikstotton på slutet och hon gynnas av några strykningar i det här loppet, och får hon ett hyggligt lopp så sänker hon nog ganska många till slut. Men, jag tyckte det var några bra hästar emot här och kan hon vara med på en plats så har hon gjort det bra.