Vinnare – efter målfotodrama

De är klara för final i Sprintermästaren Så var uttagningsloppen

1 av 9 | Foto: ATG LIVE
Här är finallottningen.
TRAV

Tre kvalheat tog fram tio finalister i Sprintermästaren.

Här nedan får du en summering av samtliga tre uttagningsheat – och vilka som tog sig till final.

Förstapriset i Sprintermästaren är 925 000 kronor.

Uttagningslopp 1, V75-2:

TILL FINAL:

Diamanten

Racing Mange

Mindyourvalue W.F.

LOPPET:

1 Mindyourvalue W.F. tappade rytmen direkt bakom startbilen och tappade viktig mark samtidigt som 4 Sobel Conway också slängde sig i galopp. Adrian Kolgjini skickade då 6 Friend Of Nature till ledningen. Jättefavoriten 7 Diamanten, ägd av Peter Forsberg, togs lugnt från start och hamnade i andra utvändigt.

Första 500 meter gick på 1.08,4.

Första varvet gick på 1.10,6.

Uppe vid passeringen vid 1 000 meter kastade Bergh loss favoriten som svepte upp utvändigt om ledaren och avgjorde direkt. Tvåa blev 3 Racing Mange som fick en fin resa i rygg på ledaren. Trea blev Berghs andrahäst Mindyourvalue W.F. som gjorde ett kanonlopp efter debaclet innan start. Segertiden 1.10,5 var nytt banrekord.

KOMMENTARERNA:

– Han gör det jättefint. Han fick ett fint lopp, men jag hade varit mer nöjd med positionen utvändigt om ledaren varvet från mål. Han var lite seg när jag vred på, men sen tog han i. Han väntade på dom två gånger på upploppet, så det var inte så mycket energi som gick åt, ha ha, säger Robert Bergh och fortsätter:

– Han tycker det är kul, det är ju bara en hobby. Du hör ju själv, säger Robert Bergh och lyssnar till när Diamanten gnäggar.

– Han är väldigt fin. En helt fantastisk häst. Nu är man glad, säger skötaren Susanne Ohme.

SEGERTID: 1.10,5, 1 609 meter, nytt banrekord.

Uttagningslopp 2, V75-3:

  TILL FINAL:

Rajesh Face

Paul The Apostle

Grant Boko

Gandhi Boko (Bäst seedad)

  LOPPET:

7 Louie Brodde skickades mot ledning, men galopperade in i den första svängen. Även 6 Ghandi Boko tog sig en kort galopp. 1 Paul The Apostle höll upp ledningen, men släppte densamme när favoriten 5 Rajesh Face och Lutfi Kolgjini kom upp på utsidan.

500 meter travades på 1.09,8. 1 000 meter på 1.11,7. Lutfi Kolgjini ökade bara sedan in mot mål. 1 Paul The Apostle avslutade bra, men kunde inte hota om segern. 8 Grant Boko spurtade bra till tredjeplatsen från "hopplöst" läge.

KOMMENTARERNA:

– Grymt nöjd med hästen. Han drog inte huvan, den växeln har vi sparat länge. Kul! Nu fick vi en till final, säger Daniel Redén som tränar tvåan i mål, 1 Paul The Apostle.

– Jag var imponerad av Rajesh Face öppning. Han öppnade riktigt fin, säger experten Sofia Aronsson i TV12.

– Det är en ren fröjd att köra. Vissa hästar är behalgiga att sitta bakom, det går inte att beskriva. Han är så jävla häftig den här hästen, han har fantastiskt psyke. Älskar sitt jobb, springer och leker. Det är sån häftig häst och vilken kapacitet han har, nu är han både stark och snabb. Det blir nog ingen walk in the park, men vi har en bra chans i finalen, säger Lutfi Kolgjini.

– Det är magi att sitta bakom hästen. Jag har kört många fina hästar i mitt liv, men det här är något extra, fortsätter ”Ludde” i vinnarcirkeln.

SEGERTID: 1.10,9, 1 609 meter.

Uttagningslopp 3, V75-4:

TILL FINAL:

Electric Light

Makethemark

Muscle Hustle

LOPPET:

1 Electric Light tog enkelt hand om ledningen och körde där. Många trodde på vild körning i detta försök,men så blev inte fallet. 500 meter gick på 1.12,6. Första 1 000 metrarna på lugna 1.12.

Först utvändigt krigade 7 Dominion Beach. Bakom den satt 4 Global Trust och där bakom den knappa favoriten 3 Makethemark. In i sista sväng fick 3  Makethemark och Ulf Ohlsson på i spåren och drog fram 5 Muscle Hustle. In på upploppet stod det mellan 1 och 3, 150 meter från mål var Makethemark nära att snubbla i galopp, men Ohlsson höll i och kunde släppa av sista metrarna. Det blev stenhårt i mål mellan 1 Electric Light och 3 Makethemark, så pass att domarna fick kolla på ett uppförstorat målfoto. Till slut enades de om att 3 Makethemark var först.

  KOMMENTARERNA:

– Det går så jävulskt fort sista 400 metrarna. Nu drar vi skorna runt om i finalen. Man tror att det är någon slags effekt, säger Makethemarks tränare Petri Salmela.

– Jag fick ta upp hästen och säkra hem honom, men han var inte tom i mål, säger Ulf Ohlsson om Makethemark.

SEGERTID: 1.10,7, 1 609 meter.