Superstoet blir struken från V75

1 av 2
TRAV

Världsrekordstoet Delicious kommer inte till start på V75 i helgen.

Anledningen: nya problem med magen.

”Tyvärr har det krånglat lite med Delicious mage nu på morgonen”, twittrade tränaren Daniel Redén.

Daniel Redéns stjärna, tillika favorithäst, har dragits med kroniska magbesvär en längre tid. Hon är har därmed matchats väldigt lugnt av sin tränare.

I Elitloppet blev hon krossade av franske demonhästen Bold Eagle i försöket och missade final, som en av de mest betrodda att vinna storloppet.

För en tid sedan gjorde stoet sin första start sedan Elitloppet och såg glimrande ut vid seger på Bollnästravet, den bananhon satte världsrekord på genom att springa 1 640 meter på 1.08,6 - den dittills snabbaste tiden på svensk mark någonsin.

Magen spökar - igen

På lördag var det tänkt att Delicious skulle starta igen, på V75, i Årjäng. Men tränaren Daniel Redén har hela tiden påtalat att inget är säkert vad gäller Delicious och att det är ”en dag i taget” som gäller.

Han fick rätt.

Under tisdagsmorgonen drabbades superhästen av magproblem - igen.

Tränaren meddelande den tråkiga nyhheten på Twitter.

”Hon fick behandling med lite smärtstillande och mår återigen bra, ingen start”, skrev han.

– Hon fick kramper i morse, lade sig ned med sina framben rätt ut. Hon visar att det gör ont, säger tränaren till facktidningen Travronden.

Går snart till avel

Redén har tidigare berättat att 2017 blir sista tävlingsåret för Delicious. Under 2018 kommer hon att gå till avel. Det åttaåriga stoet har tagit 29 segrar på 55 starter i karriären och sprungit in drygt 6,5 miljoner kronor. Delicious har satt tre världsrekord, över 1 640 meter, 2 140 meter och 2 640 meter.

Nu får Daniel Redén hoppas på stallets andrahäst på Årjängtravet på lördag, Propulsion.

Elitloppstvåan startar i Årjängs Stora Pris, V75-7, och jagar förstapriset på 600 000 kronor.