Jan Norberg: ”Får horn i pannan då”

72-åringen är både seger- och vinstrikast på lördagens V75-bana

Foto: Kanal 75
72-årige Jan Norberg ”is stil going strong”
TRAV

På lördag avgörs V75 på Solänget.

Jan Norberg, 72, är seger- och vinstrikast på travbanan.

På lördag kör han i fem av de sju V75-loppen.

– Jag får horn i pannan när jag får köra hästar som Poochai, säger han.

Travets elitserie V75 gästar på lördag Solänget.

Travbanan i Örnsköldsvik arrangerar 13 travdagar under 2017 – varav lördagens omgång är banans enda V75-dag.

Med sina åtta segrar på 35 styrningar och 222 100 kronor i inkörda prispengar är 72-årige Jan Norberg både den seger- och vinstrikaste travkusken på banan.

– Ja, kan du fatta, efter lång och trogen tjänst, skrattar Jan Norberg och fortsätter:

– Jag har varit där mycket och tävlat där sedan jag var grabb, höll jag på att säga. Sedan har jag haft turen att vinna mycket lopp där, och kanske lite visat att jag fortfarande duger till.

På lördag kör Jan Norberg i fem av de sju V75-loppen.

”Inget unikt tips”

Utmärker sig Solänget som bana på något speciellt sätt?

– Nej, det tycker jag väl inte. Det är väl lite halvdålig dosering, det är väl det enda, annars brukar banan vara snabb och fin.

Med lite halvdålig dosering som du säger, och en snabb bana, är det en fördel att vara med där framme på Solänget?

– Nej, det skulle jag inte vilja säga, det har ingen större betydelse – inte mer här än på någon annan bana i varje fall. Det är en gemytlig bana, men jag kan väl inte säga mycket annat heller då jag vunnit mest där, myser Norberg.

Vem är din bästa segerchans på V75?

– Jag har ingen riktig känsla att jag ska vinna något lopp, det är väl 3 Poochai (V75-3). Jag ska inte säga att det är långsökt för jag får horn i pannan när jag får köra sådana hästar och jag kommer göra mitt yttersta, men jag måste prata med Svante hur han ser på saken innan jag lägger upp någon taktik.

Någon annan häst i omgången som du tror vinner?

– 2 Nobel Amok (V75-7), men den kan väl alla så det var inget unikt tips, säger Jan Norberg.

Se nedan för Jan Norbergs V75-kommentarer

FAKTA

Jan Norberg om V75:

1 Shiver W.F. (V75-1)

– Hon gör bra lopp hela tiden och fick bra utgångsläge här, men det blir tufft att vinna. Hon är travsäker och relativt bra ut från start så vi bör få ett bra lopp härifrån, men att vinna blir tufft och vi siktar in oss på en så bra slant som möjligt.

3 Poochai (V75-3)

– Har jag aldrig kört tidigare och det är alltid roligt att köra sådana där killar, som varit bra och som är bra igång för dagen, det ska bli skoj. Jag har lite idéer, men jag måste prata med Svante först så jag vill inte gå in på det, jag måste höra vad Svante säger och sedan lägga upp taktiken efter det. Jag tycker han gjort det bra hela tiden och gått bra tider så det känns intressant tycker jag.

3 Lisa Mollyn (V75-4)

– Hon räcker inte till i det här gänget, det är en slant som gäller.

5 Nuisance Face (V75-5)

– Hon gör bra lopp hela tiden men hon har haft fruktansvärt otur den här märren, det stämmer aldrig för henne. Det blir ett snällt upplägg här och försöka få med oss en så bra slant som möjligt, och jag tror inte hon räcker till vinst.

10 Blue Line (V75-6)

– Jag jag ingenting om, men jag tror inte vi kan vinna loppet. Jag har aldrig kört hästen med på resultatraden och så vidare så tror jag inte det är något för vinnarspelarna. 

ARTIKELN HANDLAR OM