Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

DD-1

Rankning: 4–10–5–8–6–1–9–3–2–7–11–12.

Kommentar: Chimall T.T. fick tuffast tänkbara årsdebut efter sitt långa uppehåll då han tvingades gå i dödens senast. Han visade att hjärtat fortsatt är av guld då han kämpade till sista blodsdroppen. Med bara en aning vilsammare resa (spets?) nu blir han svårslagen.

G.H.Nemo flög fram till slut senast. Det såg nog bättre ut än vad det var – motståndet var svagt och ledaren mycket sämre än väntat – men tillräckligt bra för att det ska kännas motiverat att dubbla med honom. Vi stoppar där, men det kan vara motiverat med fyra streck till. Chimall T.T. har trots allt sina sämre dagar, och G.H.Nemo handikappas förstås av att han har bakspår.

DD-2

Rankning: 6–3–4–2–9–5–1–10–7–12–8–11.

Kommentar: Formula One får tipset. Varför? Ja, någon ska ha det och hur det än är känns han aningen pålitligare än Raja Mirchi. Sedan får man hoppas att hans tränare kommit till rätta med det som eventuellt störde

Formula One i försöket då han tappade travet en bit genom slutsvängen. För två veckor sedan var han typ bäst i världen. Så mycket sämre kan han ju inte vara nu. Bra spelvärde i Formula One om han är fräsch. För det vänder fort i travvärlden. Vi tror att Raja Mirchi – mycket fin senast men före det knappt vatten värd efter två inledande galopper i början av säsongen – blir favorit. Men varför skulle inte han kunna göra bort sig igen?

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 2 rader

DD-1: 4–10.

DD-2: 6 Formula One.

! Statistikvinnarna

DD-1: Chimall T.T. DD-2: Formula One.

ARTIKELN HANDLAR OM