Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

V65-5

Rankning: 2–1–7–9–5–4–8–3–6–10.

Kommentar: Brad de Veluwe (bilden) är någotalldeles, alldeles extra. Kullens krönte och ohotadekonung. Checken med förstapriset på 600 000 norska (!) kronor har redan hans namn på sig. Spåret blev perfekt och hästen kan också öppna loppen

rappt. Med stor sannolikhet blir det ledningen och sedan är loppet över. Det enda som skulle kunna fälla honom är sjukdom eller en grov störning så att det blir galopp. Om hästen är som den ska så vinner han loppet nio gånger av tio med dessa förutsättningar.

Minst. De andra får rikta in sig på att slåss om de fina priserna bakom den finske fantomen. Spekulerar man i skräll och favoritfall ska man främst rikta blickarna mot Labero Broline (får en fin resa, alltid med i striden, utmanar vid favoritfall men

rår inte på en Brad de Veluwe i normalskick) och Staro Foot

Loose (var sjuk senast, ursäktad då, är annars högkapabel och kan bättre, tränar bra efter sjukdom men fick inget vidare läge).

V65-6

Rankning: 9–1–2–4–3–5–11–8–6–10–7–12.

Kommentar: Senast vann Hitchcock snyggt från ledningen. Form och kunnande men nu blir det ett annat upplägg och det är nog inte riktigt lika bra för honom. Måste därför garderas. Spetsfavoriten Kejser K.D. kan hålla undan hela vägen om han skötersig.

Varit ifrån och har därför svårbedömd dagsform. ”Luddes” C.C.Westside kan överraska. Duktig, i form och dessutom från ett perfekt startspår. Om det av någon anledning strular för Kejser K.D. i startögonblicket är Mysterious mer än sugen på att ta ansvaret i tätpositionen. Kan blanda sig i även om det blir som man misstänker att Kejser K.D. spetsar. Förutsatt att dödens undviks. Glöm inte heller bort Beat the Tag som vill ha revansch efter galopp senast.

FAKTA

Tipsen

DD-systemet 2 rader

DD-1: 2 Brad de Veluwe.

DD-2: 9–1.

Vem tar spets?

DD-1: Bara Brad de Veluwe på planen.

DD-2: Spårlottningen talar för Kejser K.D. men det

finns andra som också är intresserade.