Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 3–5–7–1–4–6–12–10–9–11–2–8.

Kommentar: Anna Sisu är en fin travare och är den med högst kapacitet i gänget. Hon har fått två tuffa lopp i rad utvändigt om ledaren men har fullföljt godkänt. Tränare Nurmos var uppåt på sin häst inför senaste starten och nu ser det upplagt ut för seger.

Hästen är snabb ut och ska återigen tävla barfota runt om. Toppchans

bara hon slipper dödens igen. Havbergs Mimi har utvecklats starkt hos Per Lennartsson och tagit tre segrar på fyra starter. Hon var rejäl

senast efter en avslutning i tredjespår och måste räknas tidigt igen.

DD-2

Rankning: 10–1–2–5–11–9–7–3–8–6–4–12.

Kommentar: Vincent du Ling har matchats för att han ska tävla och vara på topp i vinter. Hästen var godkänd senast efter ett långt uppehåll. Han är bättre förberedd till den här starten och är stark och gillar den långa distansen. Möter ett formlöst gäng där flera ser slitna ut. Inte omöjligt att han är piggast och fräschast.

Jaguar Broline är en humörhäst som blandar och ger. Han har varit ute mot tuffa hästar i V75 och gjort det bra. Enklare motstånd nu men han

har inte samma form som i fjol. Kan knappast hålla ledningen och riskerar att hamna illa till. Räknas normalt om han kommer ut. True Advantage var bra senast då hon var förbättrad i en snabb avslutning. Hon kan mycket väl blanda sig i segerstriden.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 3 rader

DD-1: 3 Anna Sisu.

DD-2: 10–1–2

Vem tar spets?

DD-1: Goa Life och Anna Sisu gör upp.

DD-2: Tipsy King släpper till första bästa.