Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

V65-5

Rankning: 1–2–8–5–11–6–10–4–3–7–9.

Kommentar: Renevatio var fin senast då han vann lätt från ledningen på fin tid. Vårt tips bygger på att han håller ledningen även denna gång – gör han inte det är vi illa ute eftersom det då inte är säkert att det löser sig för honom – och i så fall bör han bli svårslagen. Bergshults Leffe är snabb men har inte fått bruka sina krafter fullt ut på slutet. Nu har han ett läge som innebär att han inte bör bli fastlåst, får han sedan spela ut speeden från bra slagläge sista 300 bör han bli farlig, även för vårt singelstreck.

V65-6

Rankning: 3–1–11–2–5–9–7–8–4–6–10.

Kommentar: På V65-spelet får vi spika oss ur svårigheterna – det här är nämligen ett lopp som är ­mycket svårare än vad man kan tror när man ser att vi singelstreckat, faktum är att vi gärna hade streckat åtta ­hästar om vi bara haft råd. Paisley, som vi valt (läs: ­tvingats) att spika är dock bra, fullföljde fint senast efter att ha lagt en riktig speed på sista långsidan. Med bättre slagläge är det bra chans. Wiss Shadow är snabb ut, det är inte säkert att hon körs i ledningen men på lång distans är det bra chans att luckan dyker upp.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 4 rader

DD-1: 1 Renevatio. DD-2: 3–1–11–2.

! Statistikvinnarna

DD-1: Renevatio. DD-2: Yvory Queen.

Vem tar spets?

DD-1: Vi tror att Renevatio har bra spetschans från innerspår men helt säkra är vi inte. See You in Paris öppnar bra trots det snäva fjärdespåret. Sedan kan även springspåren kliva iväg bra.

DD-2: Öppen spetsstrid., Lång distans, ledningen inte riktigt lika viktig. Ska vi nämna någon blir det Wiss Shadow, men hon känns som bäst med en smygare.