Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning:  2–1–4–9–10–5–7–8–11–6–5.

Kommentar:  Sveriges kortaste upplopp. På Åmåls 800-metersbana är ledningen guld värd. Guld! Upploppet­ är så kort som 105 meter. Först in på den avslutande­ raksträckan är nästan redan i mål. I ett sådant här kortlopp, med tre startsnabba hästar med ivriga och spetssugna kuskar­ kommer det att gå undan bakom bilen. Spår ett och två kanske inte har samma fördel gentemot övriga spår som på andra banor. Därför är jag lite sugen på Photo Sea som enligt tränaren fick ett drömspår och är ”snuskigt startsnabb”.  Han kan absolut bli en obehaglig överraskning för de två mer betrodda konkurrenterna G.H.Nemo och Blackward. Normalt sett är de snäppet bättre än Photo Sea, men varningen är utfärdad. Den som tar ledningen sitter på leken.

DD-2

Rankning:  3–12–9–5–4–1–2–10–11–8–6–7.

Kommentar:  Även om Hyacint har hysterisk form fick hon ett i stort sett omöjligt utgångsläge på Åmåls korta bana. Tolv är ingen lek. Visst händer det att hästar vinner även från tolftespåret. Men det är inte ofta. Åke Svanstedt och hans hästar glöder ändå för dagen och det är svårt att plocka bort ekipaget. Likadant med Jocke. Niondespår är ändå lite­ bättre­ men hästen måste ge allt och vara på topp för att vinna­. Åkes hästar kommer att få jaga Blackward som med stor sannolikhet tar hand om tätpositionen. Därifrån blir han inte lätt att passera. Formen är uppåt och kunnandet finns.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 6 rader

DD-1: 2–1.

DD-2: 3–12–9.

Vem tar spets?

DD-1: Det finns tre mycket startsnabba hästar i Baht Launcher, G.H.Nemo och Photo Sea. Alla kommer att ladda.

DD-2: Från ett bra spår, lutar starkt åt Blackward.

! Statistikvinnarna

DD-1: Med 15 förstaplatser på 23 försök är Baht Launcher helt outstanding i det här sällskapet. Segerprocent: 65.

DD-2: Jocke har bara gjort tolv starter i livet än så länge, men har faktiskt lyckats vinna i snitt varannan gång. Starkt.