Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

V65-5

Rankning: 10–6–3–11–2–8–9–5–7–1–4–12

Kommentar: Quick Razz visade full form senast. När startlistan kom var Hellstedt nöjd med spåret också då häs- ten är bäst bakifrån. Bra nog att segerstrida utan trafikpro- blem. Det är Lutfi Kolgjini fullt medveten om. Därför försö- ker han så snabbt som möjligt ta sig till ledningen med Ori- on Kronos för att kunna dirigera loppet så gott det går och hushålla med krafterna. Samt, givetvis, göra det så jobbigt som möjligt för favoriten. Daniel Redén kan faktiskt sabote- ra ”Luddes” planer då han har en häst (Twigs Tiffany) som är startsnabb och har spår innanför. Kör de mot varandra så bäddar de för favoriten. Och till viss del även för spurtaren Credit Fayline som är i hysterisk form för dagen.

V65-6

Rankning: 3–9–12–13–14–15–8–6–1–5–11–10–7–4–2 Kommentar: Om Only in its Class klarar av att komma iväg felfritt med voltstart har han en toppchans. Daniel Re- dén är emellertid mycket oroad för starten då hästen inte alls är van vid att volta. Så bra som han var senast blir det svårt för dem bakom att komma i kapp och förbi. Om han, just det, klarar starten. Annars är det främst tilläggshäs- tarna som gör upp om det här: Brasil Boko (blir bara bätt- re och bättre), October Kronos (kommer köras framåt) och Unique Lover (blir oförlåtligt bortglömd, tidig vid gardering).

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 4 rader

DD-1: 10–6–3–11.

DD-2: 3 Only in its class

! Statistikvinnarna

DD-1: Edward Ale tar hem titeln på sin segerprocent på 42 mot de närmaste konkurrenternas 40, 39 och 33.
DD-2: Only in its Class är obesegrad i Sverige men har bara gjort en start, annars har Coco Chip vunnut sex av nio.

Vem tar spets?

DD-1: First Lane är kvickast första biten men släpper. Till Twigs Tiffany eller en häftigt avancerande Orion Kronos. DD-2: Inte alls säkert att Only in its Class hanterar volt- start. I så fall är spetsstriden öppen. City of Peace kanske? Hoppar favoriten lär tilläggshästarna komma fram snabbt.

ARTIKELN HANDLAR OM