Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 3–7–6–2–1–5–9–8–4–10–11.

Kommentar: På förhand ser det ut som att Montgomery Hill och True Advantage gör upp om det. Montgomery fick ett bra spår och det ser ut som att Flemming ska kunna ta sig fram till ledningen utan större problem (för inte svarar väl Indigo Broline?). Att sedan ta ner honom därifrån är in- te lätt. En som skulle kunna klara det är True Advantage som är i hysterisk form och orkar gå ute i spåren. Att göra grovjobbet är inget hon duckar för. Men att slå Montgome- ry Hill från dödens? Kan helt klart bli i tuffaste laget. Med det tvåhästarslåset klarar man många loppscenarion. Men jag vill ändå varna för Peak. Tassas med i draget och tar dem till slut.

DD-2

Rankning: 1–2–4–3–12–6–10–5–11–7–9.
Kommentar: Tack vare innerspåret är Sigurd Speed favorit till att ta ledningen men det kan bli körning. Räkna med att även Spinnaker är intresserad. Kanske någon mer? Efter flytten till Åke Svanstedt har Harpos Rockland hittat stilen och presterat otroligt bra. Att han ska ses med god chans här är givet. Särskilt som startspåret blev bra här också. Rite Key är kanske lite förbisedd i tipsen och kan ge ett oväntat bra odds vid seger. Visst blev det en nolla senast men det var knappast hästens fel. Han satt fast och drogs bakåt. Formen är på topp och startspåret helt okej. Bidar sin tid.

FAKTA

DD-systemet

DD-1: 3, 7

DD-2: 1, 2, 4

Vem tar spets?

DD-1: Indigo Broline är mycket startsnabb och har inner- spår men är nog nöjd med rygg på Montgomery Hill. DD-2: Står främst mellan Sigurd Speed och Spinnaker i kampen om spets.

Statistikvinnarna:

DD-1: 14 vinster på 32 starter för Indigo Broline.

DD-2: Spinnaker.

! Statistikvinnarna