Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 2–3–9–5–8–4–6–12–10–1–11–7.

Kommentar: Årets upplaga av Stochampionatet saknar en storfavorit som imponerat och är huvudet högre än de andra (som Tamla Celeber 2011 och Viola Silas 2010). Oerhört jämnt och i stort sett är ingen i fältet chanslös. De har bara varierande olika stor del av chansen så att säga. Jag streckar de sex ston som jag tror har störst möjlighet. Askens Valencia kanske till och med kan ta ledningen och då blir hon svår att slå. Kimono Pearl har visat att hon duger, är härdad och känns kanonfin i jobben inför det här. Chat Chip får en fin resa. Digital Darling är startsnabb och vill till ledningen. Miss Shape är snabbast av alla från start men har ett uselt läge. Bortglömde Password tassar med. Aldrig har ”positioner och

löpningsförlopp avgör” varit så sant som nu.

DD-2

Rankning: 2–6–3–4–9–1–7–5–10–8.

Kommentar: Om Mathilde Tröjborg hade varit som i fornstora dagar hade hon givetvis vunnit det här utan större ansträngning. För kapacitetsmässigt är hon bäst. Så är det bara. I år har det inte lossnat och hon letar fortfarande efter formen. Därför står jag över helt. En som inte blir särskilt betrodd men har kanonform är Simb Ruby. Hon kanske inte vinner så ofta men formen är hysterisk. Avstår där också. Stjärnan Viola Silas då? Som vunnit 22 av de 31 starter hon gjort. Nej. Står över där också. Vinner knappast i stenhårt sällskap i första starten på tio månader. Vad blir det kvar? Braås Palema? Visst snabb ut och bra spår men håller knappast hela vägen. Crys Dream däremot. Form, kunnande och bra spår. De andra föll bort. Så hon vinner loppet.

FAKTA

DD-systemet 6 rader

DD-1: 2–3–9–5–8–4.

DD-2: 2 Crys Dream.

Vem tar spets?

DD-1: De snabbaste hästarna är Digital Darling och Miss Shape men Askens Valencia har fördel av sitt spår.

DD-2: Braås Palema kan, men vill Åke köra i spets? Det finns en kapabel rygg i Crys Dream att smyga med i.

! Statistikvinnarna

DD-1: Global Nelly har startat elva gånger och vunnit sju. Sju vinster har även Kimono Pearl och Drillbit Ås, men på en start mer. Det ger 64 i segerprocent mot deras 58.

DD-2: Hela 22 vinster på 31 försök för Viola Silas.