Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

V65-5

Rankning: 10–2–3–9–1–5–12–7–6–11–8.

Kommentar: Lätt (på förhand i alla fall…) i början av V64-omgången, men när DD-loppen tar vid börjar svårigheterna, i alla fall i detta lopp som vi tycker ser väldigt ovisst ut. Retract är en häst som vi alltid hållit högt men förmodligen fick hon halvt som halvt knäcken i sin förra regi. Hon är i alla fall alltjämt en klart duglig tävlingshäst i det klass hon befinner sig i. Många ganska formstarka i loppet.

V65-6

Rankning: 2–10–11–12–1–3–4–9–5–7–6–8.

Kommentar: Ipod såg ut att kunna avgöra senast men kom inte förbi i en hård trehästarsstrid. Han var ändå bra när han avslutade i 1.10-tempo sista 600. Nu har han ett perfekt läge. Vi är inne på att han kan nå ledningen men tror att han har klart bra chans även med en ryggresa. Speciellt som de värsta konkurrenterna dragit sämre lägen. På V64-kupongen garderar vi ändå Ipod som trots allt galopperat en del.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet  8 rader

DD-1: 10–2–3–9. DD-2: 2–10.

! Statistikvinnarna

DD-1: Global Limit. DD-2: Fame’s Axis.

Vem tar spets?

DD-1: Annie Cash var inte som bäst senast men det är inte omöjligt att hon ändå testas i ledningen. Kunnandet är hyggligt och det finns inte så många bra konkurrenter att släppa till.

DD-2: Öppet då det är många som inte fått chansen att visa om de är startsnabba eller inte. Vi tycker att ganska mycket talar för att Ipod tidigt sitter i ledningen.