Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning:  5–8–1–6–2–9–10–7–4–3.

Kommentar:  Det rimliga är givetvis att Occhione Jet vinner och då är det totalt fel att sitta där med ytterligare tre streck på DD-kupongen. Inte fel kanske, men dyrt och med låg återbäring. Tanken är ändå att det ska bli lite körning från start, för Bon Frecia kan också öppna och vill säkert göra ett försök att svara. Får sedan Occhione Jet starka och rejäla Disco A.E. över sig kan det bli lite stumt över upploppets sista bit. Tarzan vet vad han har att köra med och brukar inte lägga fingrarna i emellan. Om de här två duellerar för tufft kan det bjuda in andra, eller övriga, i matchen. Vem brukar då dyka upp? För dagen Åke Svanstedt, som vinner med allt överallt. I det här loppet har han två hästar, Attorney Hanover och Fawkes, som båda kan tänkas vara med i slutstriden. Åke sitter upp bakom Fawkes men det kanske ändå är Attorney Hanover som är hetast av dem. Fawkes smyger med och avslutar vasst. Attorney får en fin resa.

DD-2

Rankning:  1–9–2–4–11–8–3–5–7–6–12–10.

Kommentar:  Det vore extremt skönt att se Polly Frontline­ bara ta hand om ledningen glidandes. Så lär det inte bli men spetschansen är god om Jorma laddar. Han brukar vara sugen på täten och varför ge bort något gratis till konkurrenterna? Det enda som oroar är att om hon laddas kan hon ibland tappa fokus och galoppera. Felfri har hon en bra vinstchans, oavsett om det blir ledningen eller inte. Bra spår betyder en bra resa. Utan strul segerstrider hon och eftersom hon inte blir favorit (som det ser ut) är hon värd att lämna ensam. Kan gå vägen även om det inte blir spets. Utan galopp.

FAKTA

Tipsen till DD

Vem tar spets?

DD-1: Även om Bon Frecia är rätt snabb från start och har ett spår invändigt blir det jobbigt att stå emot Occhione Jet.

DD-2: Om Jorma vågar (ja) ladda med Polly Frontline kan hon försvara ledingen. Om hon håller ordning på benen.

DD-systemet 4 rader

DD-1: 5–8–1–6.

DD-2: 1 Polly Frontline.

! Statistikvinnarna

DD-1: Enligt siffrorna vinner Occhione Jet oftare än han förlorar. Seger i fyra av sju lopp i Sverige, eller 57 procent.

DD-2: Sju vinster på 15 starter för Global Nelly. En seger nu skulle betyda vinst i vartannat framträdande på banan.