Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 1–4–9–5–3–10–7–12–8–6–11

Kommentar:  Chansar lite här för att få mer spelutrymme i nästa avdelning. Man kan inte klaga på Feast Your Eyes form eller förutsättningar. Han är snabb ut och kommer hålla ut värsta motståndaren All American Candy från start. Då är mycket vunnet på den korta distansen och han står på tur för en fullträff efter att ha gjort flera starka insatser på sistone. Jorma trivs också i ledningen och vet hur man ska bete sig för att hålla undan och vinna lopp. Att Feast Your Eyes inte blir favorit gör det hela bara intressantare. Håll undan hela vägen nu! Skulle Svanstedt mot förmodan ta ledningen kan det gå ändå. Även om jag föredrar en spetsvinst.

DD-2

Rankning:  7–9–2–8–10–1–3–4–5–12–11–6

Kommentar:  Onekligen ett väldigt öppet och svårlöst lopp på förhand. Spåret blev inte så bra för Disney Tooma som ändå har form och kunnande som duger långt här. Det ser ut att kunna bli en bättre resa för Digital World och då är hon helt klart aktuell. Kommer bli farlig sista biten in mot mål.

Känns som ett eko, men Milan Töll har form, läge och kapacitet. Super Kharma ser ut att vara på gång och har uppåtform. Kan räcka en bit vid klaff. Det är samma med Tab Hall. Två vinster från ledningen på slutet gör att formstarke Rock You är aktuell igen från ett perfekt utgångsläge.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 6 rader

DD-1: 1 Feast Your Eyes.

DD-2: 7–9–2–8–10–1.

Vem tar spets?

DD-1: Även om All American Candy är snabb och vill till spets ser det bättre ut för invändige Feast Your Eyes.

DD-2: Rock You. Svårt för International att ta en längd.

! Statistikvinnarna

DD-1: Tio vinster på 32 starter för All American Candy.

DD-2: Super Kharma har vunnit sex av 15 lopp.

ARTIKELN HANDLAR OM