Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 5–4–10–1–2–3–12–9–11–6–8–7.

Kommentar: Norske Pas på Jokum har fin form, får tipset­ i ett öppet lopp men hur han egentligen står sig mot di svenske är svårt att veta. Global Limit höll bra från dödens senast, slagen av en för klassen bra häst. Hamras Napoleon­ såg stark ut som fastlåst senast. Han är värd en seger och kan ta den om tempot blir hårt. Arabian Mystery känns nästan alltid som den typiske luringen.

DD-2

Rankning: 11–10–4–8–5–6–7–2–3–1–9–12.

Kommentar: Uroy startgalopperade senast. Om det berodde på att han testades barfota bak låter vi vara osagt. Oavsett balans har han visat fint kunnande för klassen. Från det här dåliga läget är det dock med stor tvekan som han får tipset. Nästan lika dåligt läge, om än något bättre, har formtoppade Miss Bo. Kan hon följa upp sina tre raka spetsvinster med att segra även bakifrån? Indra Southwind är intressant, vann från ledningen senast och kan göra det igen.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 15 rader

DD-1: 5–4–10–1.

DD-2: 11–10–4–8–5.

Vem tar spets?

DD-1: En av anledningarna till att den första avdelningen är så svårlöst, är att spetsstriden är så oviss. Det finns några som kan uteslutas ur spetsstriden men lika många (främst nummer 1,2 och 4?) som måste räknas som spetsbud.

DD-2: I kraft av spåret håller vi Indra Southwind för att vara spetsfavorit, men bara en knapp sådan.

! Statistikvinnarna

DD-1: Sweeping Candy.

DD-2: Miss Bo.