Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning:  1–10–7–6–5–4–3–9–2–8.

Kommentar:  Det ser onekligen ut som att Pine Rolls kommer ta hand om ledningen och då blir det tufft att slå honom. Kanske kan ”Tarzans” duo trycka upp tempot och bjuda in andra hästar i matchen. Pine Rolls har hur som helst hittat rätt och verkar bara bli bättre för varje start. Goda vinstchanser. Jag tycker att Prey Frontline är det största hotet. Han är rejäl och orkar med en hel del men måste nog ha en del hjälp på vägen, med tempo, för att ha någon riktig chans att få nosen först i mål. Hästen är som sagt rejäl och Vallas upplopp är ingen lek för ledarna. Kari Lähdekorpi har en bra häst som han håller högt och tror en hel del på. Det är också värt att varna för Stein Daylight som verkar bli helt förbisedd av spelarkåren. Det här är en bra häst. Visst kunde spåret varit smaskigare men om det stämmer till vill jag inte sitta utan ett spel på eller markering för Stein Daylight.

DD-2

Rankning:  3–5–4–8–12–2–7–6–10–9–11.

Kommentar:  Får lita till två kandidater här. Den första är Democrat som är blixtsnabb från start. Ska nog ändå inte gå i ledningen då han är som absolut bäst med ett lopp på rulle. Det lutar väl åt att man släpper ledningen och hoppas på lucka till slut. Men distansen kanske ändå gör att man chansar i spets. Då känns det bra att även ha med  Dragon Tooma som är i en fullkomligt sagolik form för tillfället. Spåret är anständigt och även om han inte kan vara med och köra om ledningen bör det blir en hyfsad resa och ett acceptabelt slagläge. Blir i så fall farlig till slut. Kul men vettigt lås.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 6 rader

DD-1: 1–10–7.

DD-2: 3–5.

Vem tar spets?

DD-1: Innerspåret hjälper givetvis till och det blir enklare för Pine Rolls att ta hand om ledningen. Mot täten!

DD-2: Onekligen finns det många startsnabba hästar i fältet men ingen kan utmana Democrat första biten. Taktikval?

! Statistikvinnarna

DD-1: Det har nästan blivit seger i varannan start i snitt för  Pine Rolls som vunnit sex av 13 starter (i år och totalt).

DD-2: Med åtta vinster på 20 försök, vilket innebär en segerprocent på 40, tar Spicey Dicey enkelt hem titeln här.

ARTIKELN HANDLAR OM