Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning:  3–2–1–4–11–10–12–8–6–9–5–7

Kommentar:  Det blir ett inte så överraskande singelstreck här. Uppgiften ser väldigt bra ut för Candor Hall på papperet. Hästen är stark och rejäl. Kanske inte så speedig men tål att göra en hel del själv. Särskilt i den här omgivningen. Så om det  krävs blir det ett offensivt upplägg. Blir det fart från början gynnar det honom eftersom han är stark och går hela vägen. Men här ser han faktiskt ut att kunna få lite hjälp på vägen då det finns flera startsnabba och spetssugna hästar. Tipsettan var hur som helst bra som tvåa senast i tufft motstånd (mot till exempel Brasil Boko och Bon Frecia). Namnen i fältet nu skrämmer inte speciellt mycket. SirNile såg ut att trivas med Tony senast. Benskins är duktig när han får allt att stämma men får inte riktigt travet att flyta friktionsfritt.

DD-2

Rankning:  4–13–14–3–6–7–1–2–8–5–11–12–9–10

Kommentar:  Enkelt. Blir det ingen fart på loppet så vinner Ginger Belle från ledningen. Blir det rejäl fart så bjuds Roger Walmanns duo Calamara Donna och Simb Ruby in i matchen. Ska inte säg att det är heltäckt med de tre hästarna men chanserna är goda. Tillbaka då till de enskilda individerna. Ginger Belle har verkligen hittat rätt. Bär de snabba pengarna och kommer till ledning. Calamara vann enkelt från spets i gulddivisionen senast. Visst var det ett ganska vekt lopp men hon gjorde sitt på ett bra sätt och möter bara ston nu. Bevisad form. Stallkompisen Simb Ruby är inte mycket sämre, om det minsta. Är precis som stallet säger, den som får det bästa loppet kommer vara längst fram. Med likvärdiga lopp? Ja, då blir det väl målfoto eller dött lopp...

FAKTA

Tipsen till DD

Vem tar spets?

DD-1: Brasse Kebell vill verkligen köra i ledningen så länge det går och innerspåret hjälper givetvis den planen.

DD-2: Snabbast är Sandalett (särskilt med innerspår) men vill ha en ryggresa. Antagligen är Ginger Belle först fram.

! Statistikvinnarna

DD-1: Seger senast. Inget ovanligt för Benskins som nästan vinner i var tredje lopp (tolv av 39) han ställer upp i.

DD-2: Visst, underlaget är inte så stort. Men Ginger Belle har gjort fyra starter i Sverige. Seger i tre av dem. Bra utfall.

DD-systemet 3 rader

DD-1: 3 Candor Hall.

DD-2: 4–13–14.