Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning:  2–3–6–7–5–1–9–11–8–4–12–10

Kommentar:  Antingen är det så enkelt att Mr Pellgrino enkelt tar hand om ledningen och sedan äger varende millimeter av loppet. Eller. Så behövs det många, många markeringar. Hästen är bra och har fått perfekta förutsättningar. Blir inte helt lätt att rå på, som sagt. Motbuden, i den ordning jag streckar dem är Mojito (ska bli spännande att se från ett bra läge, är betydligt bättre än raden säger), Valnes Bonnie (alldeles för bortglömd, är bra om och när hon sköter sig), Lukas Hall (stark form men inget optimalt läge, blandar sig i om det stämmer till med löpningsförloppet) och Sharp Concorde (nära att vinna senast, visat att han kan avsluta vasst och kommer snart att få nosen först, det kan bli nu om det blir ett bra lopp). En eller alla? Eller fem..

DD-2

Rankning:  3–8–9–11–10–4–6–1–5–7–2

Kommentar:  Med tre hästar här kan man känna sig bekväm men på DD måste man ibland ta ställning och det gör jag här. Mitt förtroende finns hos Traveling Man som kommer ta hand om ledningen och jag hoppas att ”Widde”förvaltar det försprånget på bästa sätt. För det finns som sagt två starka konkurrenter. Även om spåret är dåligt för Disco A.E. och han kommer tillbaka efter paus så är han så bra i grund och botten att han måste ses med möjligheter ändå. Bon Frecia har visat stark form och blandar sig i igen. Men ledaren håller undan. Hoppas jag i alla fall...

FAKTA

Tipsen till DD

Vem tar spets?

DD-1: Att Mr Pellegrino ska missa ledningen är svårt att tro. Han är mycket startsnabb och fick ett bra startspår.

DD-2: Med tanke på spårlottningen är Traveling Man klar spetsfavorit före Disco A.E. och låter sugen på att testa där.

! Statistikvinnarna

DD-1: Segerdefilering efter (nästan) var tredje start för Mr Pellegrino som vunnit sju av sina 22 starter (32 procent).

DD-2: Tio vinster på 25 starter för Miss Shape, vilket ger en segerprocent på fina 40. Tar hem titeln ”statistikvinnaren”

DD-systemet 5 rader

DD-1: 2–3–6–7–5.

DD-2: 3 Traveling Man.