Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning:  2–7–5–4–1–9–11–3–6–10–12

Kommentar:  Eftersom Future Love är min favorit till att ta hand om ledningen är det honom jag tror mest på. Han trivs verkligen i tätpositionen, har fin dagsform och ett bra startspår. Man ska inte glömma att hästen faktiskt är obesgrad i ledningen. Det luktar spets och slut men det saknas inte motbud. Vare sig initialt, i körningen om ledningen, eller till slut. Jag väljer dock att ge honom allt mitt förtroende och lämnar honom ensam på DD-systemet. De värsta motståndarna hittar vi i X.Man Kemp (kanonform och kan avvakta för att dra vinning om det blir körning om ledningen, i så fall tung att stå emot den sista biten) och Pascal Zet (missvisande rad, kan bättre, lär testa för ledningen inledningsvis).

DD-2

Rankning:  5–1–7–10–12–14–8–11–2–3–13–6–4–15–9

Kommentar:  Risken finns naturligtvis att Malin Tilly bara­ vinner. Hon har inlett bra och det verkar lovande. Två vinster och två andraplatser på fyra starter. Men det är hårdare emot nu och 20 bakom finns några tuffingar. Upp till bevis, Malin! Kanske kan Kissnmakeup Hanover smyga med och bli bortglömd. Bra kombination. Att Orderly kan mycket när det stämmer och formen sitter vet vi. Lite svårbedömd nu. Albright blir farlig till slut, Angelice Coger kommer hit från Kalmar och Caddie Geisha borde få vinna ett lopp snart.

FAKTA

Tipsen till DD

Vem tar spets?

DD-1: Många som både kan och vill, det lär bli körning från flera håll. Innerspårets Playboy C.H. försöker hålla ut snabba Future Love. Pascal Zet testar. Nelle Käck avvaktar?

DD-2: Det skulle förvåna om Malin Tilly inte övertar tidigt.

! Statistikvinnarna

DD-1: Nästan seger i var fjärde start för Future Love som fått segerdefilera sju gånger på 29 starter (24 procent).

DD-2: Även om Malin Tilly inte har hunnit med så många starter än har det börjat bra. Seger i två av fyra starter.

DD-systemet 6 rader

DD-1: 2 Future Love

DD-2: 5–1–7–10–12–14

Martin Berg