Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 1–3–2–8–5–6–4–7.

Kommentar: Det finns ett bra lås här. Visst kanske många väljer att lämna Noble Knight ensam på sina spelkuponger. Såväl V64 som Dagens Dubbel. Man ska dock komma ihåg att det är årsdebut efter vinterfrånvaro och med tanke på att en lång och viktig säsong väntar är inte det här loppet det viktigaste. Jag var till och med inne på att chansa på att ranka Digital Ink först. Hans årsdebut var imponerande och med den avklarad ska han därför vara längre fram rent formmässigt. Comebacken var som sagt av bästa slag och hästen går givetvis framåt normalt sett. Men man snackar inte bort den kapacitet Noble Knight besitter. Som sagt en brasklapp för årsdebut på en blivande lång säsong och han räds inte motståndet. Han tillhörde toppen bland de jämnåriga förra året och vi räknar med att han gör det fortsatt. Noble Knight är startsnabb och kan leda runt om. Även om det är årets första start så tackar man inte nej till 200 000 kronor. Men jag vågar inte lämna Digital Ink utanför systemet efter hans årsdebut. Jag var som sagt nära, nära att sätta honom först i rankingen. Hur som helst ett bra lås att luta sig emot.

DD-2

Rankning: 7–11–13–10–1–15–12–2–9–14–6–3–5–8–4.

Kommentar: Visst kanske Runaway Lane får mothugg om tätpositionen men jag räknar med att Claes Sjöström gör ett allvarligt försök. Hästen är formstark. Long Playing ser bara ut att bli bättre och bättre. Fortsatt fin i jobb enligt rapporterna. Kommer smyga med och hoppas att det stämmer. I så fall kommer han till slut. Det är svårt att lita fullt ut på Chilly

Willy eftersom han ställer till det lite för ofta för sig. Han är mycket bra när han fungerar. Ett givet motbud om man garderar upp loppet. Vidare kan Inix Jubb få till det när alla pusselbitar faller på plats. Gillar distansen. Senast skrällvann Bright A.E. men han kommer inte ge lika mycket nu. Vill till spets. Finfin form på Yankee Brodde. Behöver tur.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 6 rader

DD-1: 1–3.

DD-2: 7–11–13.

Vem tar spets?

DD-1: Det naturliga spetsalternativet är givetvis Noble Knight. Normalt tar han hand om ledningen här.

DD-2: Tycker att Runaway Lane är en klar spetskandidat men på innerspår finns Bright A.E. som säkert också vill.

Martin Berg