Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 4–2–3–12–9–11–5–1–7–6–8–10.

Kommentar: Ybanos är upp och ner i sina prestationer. Att han har vilat i nästan fyra månader gör honom egentligen inte mer svårbedömd än han annars hade varit. Om han fungerar kan han krossa allt. Feast Your Eyes har varit formstark länge och visar inga stora tendenser till vikande form. Han är mycket startsnabb och tar normalt ledningen. Sedan handlar mycket om vad Ybanos gör. Om denne körs snällt har Feast Your Eyes bra chans att leda runt om. Mycket formstark är Calypso Blue Chip.

DD-2

Rankning: 3–6–7–2–5–4–10–1–9–8.

Kommentar: 100 000 kronor till vinnaren i detta femåringslopp. Vi ger tipset till On Track Piraten. Trots att han är tränarkörd. För vi ser det som ett litet minus. Uppgiften som sådan är dock bra med läge för ledningen. Om nu inte Occhione Jet laddas. Denne har varit skadad och kommer tillbaka tidigare än beräknat. Det är förstås kul att han är tillbaka, men i vilken form är han, och vilken taktik väljer man? Occhione Jet flyger nog till ledningen om han trycks av, men gör han verkligen det i första starten efter uppehåll. Normalt sett är det fyra hästar som höjer sig över de övriga men vi har lite känsla för att det kan smälla här.

FAKTA

Tipsen till DD

! Statistikvinnarna

DD-1: Calypso Blue Chip.

DD-2: Occhione Jet.

DD-systemet 9 rader

DD-1: 4–2–3.

DD-2: 3–6–7.

Vem tar spets?

DD-1: Normalt sett tar Feast Your Eyes ledningen, men Ybanos är också snabb ut och inte speciellt rolig att få över sig.

DD-2: Occhione Jet om han körs offensivt i första starten efter vila.  Annars troligen On Track Piraten.

Per Nicklasson