Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 15–1–11–9–4–13–14–8–12–6–3–5–10–2–7.

Kommentar: Stay the Night hade inte gjort bort sig i sista

avdelningen. Det finns inte så mycket mer att säga än att det här är den troliga vinnaren av den första dubbelavdelningen. Om han står på fyra friska ben ska han ha god chans att runda samtliga ekipage. Stallkamraten Thunderbird F.R. är stark och har ett bättre utgångsläge men det är ändå

klasskillnad hästarna emellan. Gigant Sånna är en jättefin travare men vi tror inte att det räcker till seger den här gången.

DD-2

Rankning: 10–3–8–6–5–7–1–9–4.

Kommentar: Beanie M.M. har blivit sent struken och det ändrar förutsättningarna radikalt i loppet. Caddie Comet är kvick iväg och Jorma kör säkerligen i spets. Kadett C.D. gick nytt banrekord direkt i årsdebuten och presenterades i fint skick. Blir det tempo där framme kan det bli en dubbel signerad Robert Bergh. Vår vinnare trots bakspåret! Pato har fått sämsta tänkbara utgångsläge och måste backas från start, riskerar att bli över. B.W.L. Champion är loppets skrällbud. Ska någon utöver dessa vinna är det ”jämnt skägg” mellan övriga ekipage, undantaget Krångel som är ute på alldeles för djupt vatten..

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 2 rader

DD-1: 15 Stay the Night.

DD-2: 10–3.

! Statistikvinnarna

DD-1: Thunderbird F.R. uppvisar en segerprocent på 41.

7 vinster på 17 försök.

DD-2: Pato har rutin på att besöka vinnarcirkeln.

En vinstprocent på 69 procent.

Oskar Westberg