Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 4–5–6–1–12–9–10–7–11–2–3–8.

Kommentar: Räkna med tufft tempo på inledningen av det här loppet. Vi tror ändå att det är fördel den som når spets. Onice Axe har bättre form än raden och blev störd till galopp senast. Det var en framskjuten placering som rök då och Adrian Kolgjini är revanschsugen! Ninepoints Charlie gör alltid bra lopp och skulle kunna snuva vår vinnare på ledningen, i så fall är det istället hästen att slå. Rite on Win blir farlig om det löser sig med positionerna. Salsa Knight och Estrella Dorada är båda kapabla hästar med fin form för dagen. Startspåren kan dock innebära käppar i hjulen och vi chansar att spela emot.

DD-2

Rankning: 3–10–5–9–2–4–7–1–8–6.

Kommentar: Ett lopp som håller absolut världsklass. Orecchietti har haft bäst flyt i spårlottningen och är den på förhand som sitter lite på leken. Från spår tre är det Ulf Ohlsson som bestämmer vilket drag han vill göra, vi tror att siktet är inställt på spets. Sebastian K. hade normalt varit det självklara valet, från ett öppet spår. Kan komma igenom skapligt från start och är ett givet streck för er som spelar ett större dubbelsystem. Formula One går inte att utesluta ur segerdiskussionen och han kan mycket väl vara den som öppnar snabbast. Raja Mirchi lever på sin styrka och vi kan förvänta oss ett tidigt avancemang.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 3 rader

DD-1: 4–5–6.

DD-2: 3 Orecchietti.

! Statistikvinnarna

DD-1: Rite on Win.

DD-2: Formula One.

Vem tar spets?

DD-1: Tuff strid att vänta mellan invändige Salsa Knight och utifrån kommer Onice Axe att laddas, men även Ninepoints Charlie som kan flytta på sig den första biten.

DD-2: Orecchietti och Formula One känns som de givna buden.

Oskar Westberg