Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

Rankning: 4–10–5–6–7–2–1–3–9–11–12–8.

Kommentar: Tamla Celeber har inte varit som bäst

ännu i år. Nu har hon fått en liten paus från tävlandet och det kan ha gjort henne gott. Hon bör få en fin resa och på sin höga grundkapacitet får hon tipset. Få hästar ser så formstarka ut som Drillbit Ås. Senast joggade hon till synes med alla krafter i behåll som fastlåst i rygg på ledande,

vinnande True Advantage. I samma lopp, i rygg på Drillbit Ås, satt Nalda Nof fast , även hon med gott om krafter sparade. Global Kitten har ett fint läge, rygg ledaren känns som en trolig resa. Med lucka i tid kan hon utmana. Global Midnight blir farlig om troliga ledaren Nalda Nof skulle bestämma sig för att hon istället vill smyga, för i så fall kan Global Midnight vara den som får överta.

DD 2

Rankning: 4–6–5–8–2–11–1–3–7–10–12–9.

Kommentar: Fascination blir säkert favorit men det är inte säkert att hon når ledningen – eller det kan i alla fall kosta en del – och gör hon inte det är hon sårbar. Vi tror mest på System Performance som hittat tillbaka till den fina form hon hade den första halvan av säsongen i fjol. När hon är på topp är hon nog det tuffaste stoet i kullen. Mousse är bra, alltid. Your Highness gjorde en toppinsats i sitt försök och det gjorde även Monas Invercote från dödens. Vi tror att det skiljer mindre mellan hästarna än vad de flesta tror. Youana vann lekande lätt i sitt försök och ska inte glömmas nu heller. Vi tror att det står mellan dessa sex men så jämnt är loppet att även Rica Neo bör nämnas på det fina läget och den fina form, och Kaisi Southwind på sin startsnabbhet. Det kan bära av till ledningen  och skulle hon vara lite förbättrad och dessutom få bestämma en bit kan det bära hela vägen. Rygg ledaren på lång distans är inte heller fel. Vi spelar DD med med sex hästar men mest på System Performance.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 12 rader

DD-1: 4–10.

DD-2: 4–6–5–8–2–11.

Vem tar spets?

DD-1: Nalda Nof om hon laddas för fullt.

DD-2: Kaisi Southwind snabbast till att börja med?

! Statistikvinnarna

DD-1: Tamla Celeber.

DD-2: Fascination.

Per Nicklasson