Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning:  7–10–6–4–2–9–1–5-3–8

Kommentar:  Givetvis blir Tidied Accelerator stor favorit och det kan tyckas tråkigt att man lämnar honom ensam på DD-systemet. Normalt sett ska han ändå ha en bra chans. Även om spåret kunde varit bättre lär han få överta ledningen om Örjan bara vrider på direkt och gör ett försök. För inte svaras det invändigt. Värst emot är stallkompisen Digital Darling som var ruskigt fin näst senast. Senaste starten glömmer vi bara. Kapable Seabiscuit hade normalt kunnat utmana men gör nu comeback och behöver ett lopp eller två i kroppen innan segerformen finns där.  Man kan väl också nämna att Cayenne Käbb är i bättre form än vad den nuvatande raden redovisar. Att han sedan ska vinna... Nja, det känns ganska långsökt. Får en fin resa hur som helst.

DD-2

Rankning:  10–4–2–1–9–6–3–7–5–12–11

Kommentar:  Jag tycker att favoriten Stylish Hanover är i fara och då får man plocka med flera stycken för att vara hyfsad trygg. Mer än halva fältet faktiskt... Visst har hästen varit bra och har fint kunnande i kroppen men minus för bakspår och för att skorna åker på nu. Räknar med att det blir offensivt med Quarantine i ett försök att sno ledningen från Pippi (som i så fall får ett fint lopp i rygg på ledaren). Rose Hill Dream kan lugnt sitta och avvakta innan attacken sätts in.  De som ger mer heter Bella Toscana och Isinbajeva.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 6 rader

DD-1: 7 Tidied Accelerator

DD-2: 10–4–2–1–9–6

Vem tar spets?

DD-1: Den första biten är det ingen som kan hota Cayenne Käbb. Men vad händer när Tidied Accelerator tidigt ställer frågan? Då blir Stig-Eriks häst glad för draget i rygg.

DD-2: Jag hoppas att Pippi får chansen att trumma på i spets men Quarantine lär ta ett initiativ och testa. Rejält.

Statistikvinnarna

DD-1: Comebackande Seabiscuit har startat nio gånger i Sverige och fått segerdefilera efter fem av de loppen.

DD-2: Två vinster i de tre senaste för Stylish Hanover. Totalt sex fullträffar på nio försök. Enastående statistik i fältet.

Michael Carlsson