Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 1–10–4–9–11–5–2–7–12–6–3–8 Kommentar: Det ser väldigt bra ut för Vivo per Lei som fått finfina förutsättningar. Han kanske inte är någon ra- ket från start men det han kan räcker gott och väl för att för- svara sitt innerspår. Givetvis mycket tack vare att det sak- nas riktigt startsnabba konkurrenter. Skulle vara om Elmer Gold håller sig på benen. Risken, eller chansen, är att han leder hela vägen. Men jag kan inte plocka bort Finish Futu- re med gott samvete. Han var bra senast, gynnas av distan- sen och är Timo Nurmos bästa chans under dagen.

DD-2

Rankning: 4–6–3–10–11–5–7–8–12–9
Kommentar: Strykningarna ”ställer till det” så till vida att förutsättningarna ändras för många av hästarna. Det ser ge- nast bättre ut för Mr Fitch och Twitter. Från att ha varit mer outsiderbetonade är de nu högaktuella. Fitchen laddas för spets och försöker hålla ut Twitter. För Paparazzi blev det faktiskt lite sämre. Innerspåret gör att han får lita mer till turen. Det måste lösa sig för att han ska få chansen. Dock bra i ordning och värd en varning.

FAKTA

Tipsen till DD

Vem tar spets?

DD-1: Tack vare innerspåret, och kanske mest avsaknaden av kvickare konkurrenter, har Vivo per Lei helt klart en bra chans att hålla upp sitt spår och ta hand om ledningen.

DD-2: Strykningarna ändrar radikalt på spetsstriden. Pa- parazzi får kämpa men har svårt att freda sig mot Mr Fitch och Twitter. Jag tror att Conrad Lugauer satt på sig laddar- stället.

DD-systemet

DD-1: 1–10. DD-2: 4–6–3..

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM