Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 4–1–5–11–10–2–7–3–8–9–6–12. Kommentar: Vi streckar tre lägesgynnade hästar. Det finns frågetecken kring dessa men om bara någon av dem får till det fullt ut får hästarna med sämre spår svårt – för det är nog i mångt och mycket spåren och positionerna som avgör detta. Det tar emot att tippa Elles W.Fill som inte har topp- form, men han är spetsfavorit och det är alltså mycket värt här. Keep Well verkar vara på väg uppåt i form igen. Om han lyckas hålla ledningen blir han mycket svårslagen.

DD-2

Rankning: 6–14–3–10–15–1–4–8–2–11–9–7–12–13–5. Kommentar: Det roliga budet i loppet är Mareld som har smygform. Tambur gick bra i mycket hårdare gäng senast men riskerar att få långt fram. Dusty Wind kan bättre än senast, inte omöjligt att han kan ta emot Mareld första biten.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-1: Keep Well, Elles W.Fill och Lexington Ås är alla start- snabba. Vi tror inte att Lexington Ås tar en längd på de två invändiga. Möjligen kan Keep Well hålla ut Elles W.Fill men det är den sistnämnde som är vår favorit i spetskörningen.

DD-2: Här står det nog mellan Dusty Wind och Mareld. Den senare är vårt drag i loppet, så vi hoppas att hans kusk prickar starten perfekt.

DD-systemet

DD-1: 4–1–5. DD-2: 6 Mareld.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM