Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 7–1–8–2–4–10–6–5–9–3–11.

Kommentar: Anledningen till att vi går på Abborren istället för favoriten beror på att trots sjundespåret kan Abborren komma bättre på det. Inte för att hon är så snabb ut men hon lär inte fastna i alla fall. Blir det tempo är det bara bra. Hon är rejäl. Blir det inte tempo kan hon göra mycket av grovgörat själv. Att Claes Boko blir favorit får man köpa. Det som kan ställa till det är innerspåret. För han är inte tillräckligt snabb för att försvara det. Därmed måste det lösa sig. Det kan det göra direkt. Hästen är så bra i ordning och i grunden att han är ett givet segerbud. De här två tillsammans kompletterar varandra bra. Nästa lopp.

DD-2

Rankning: 3–5–9–2–8–1–4–12–11–6–10–7.

Kommentar: Eftersom Sugar Neo lär sitta i ledningen i ett tidigt skede av loppet ska hon ha det första strecket. Om det är någon som är snabbare än henne från start har de inget emot rygg på vår tipsetta. Vägen ligger öppen. Sedan är det upp till Örjan att försvara tätpositionen i det längsta. Även Define’em får ett stort förtroende av spelarna. Riktigt fin senast och knappast sämre med det loppet i kroppen. Ut­manar. Medan Xanthis Alicia kan tassa med och avvakta innan Jorma sätter in stöten till slut. Enkelt va?

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 6 rader

DD-1: 7–1. DD-2: 3–5–9.

Vem tar spets?

DD-1: Givetvis är det fördel för Digital Darling gentemot Cayenne Käbb med tanke på startspåren.

DD-2: Livacious Lindy och Örbäckens Marion kan öppna men är inget vidare spetsintresserade. Det är Sugar Neo.

! Statistikvinnarna

DD-1: Med åtta vinster på 18 försök snor Claes Boko titeln framför näsan på Oolong (med elva vinster på 27 försök).

DD-2: Endast elva starter innanför bältet på April Margera men hon har trots allt vunnit fem av de loppen. Bra statistik.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM