Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel – fredag 18 april.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 5–10–3–4–6–1–9–7–8–2.

Kommentar: Hjälp, vilket jämnt lopp. Pericle Bi (som ändå slinker med på vår V64-kupong eftersom det känns dumt att bara lämna en häst) får normalt svårt att  räcka men alla andra har chansen. Magic Tonight såg fin ut i årsdebuten då han avslutade bra. Han är snabb ut men får svårt att nå ledningen av egen kraft. Har vettig chans från de flesta positioner utom möjligen dödens, men chanserna ökar givetvis om han når front. Den som ser ut att kunna svara om han vill är Nothing But Class som gjorde ett mycket bra lopp senast. Dreams Take Time blir farlig om han får en fin resa i draget samtidigt som tempot blir hårt. Men det gäller nästan för alla

hästarna i loppet. En som vi tvingas (?) ranka ner på grund av spåret är Rocket Zet. Han var dock dunderfin senast

DD-2

Rankning: 9–5–4–2–8–3–6–11–1–7–10–12.

Kommentar: DD-omgången är svår då det här loppet känns ungefär lika jämnt som föregående. Här tar vi ändå ställning. Även om många av deltagarna har visat toppform på slutet är det ingen som har varit lika fin som Final Jam. Om det blir bra tempo i täten, ser ut att kunna bli det, kan nog Final Jam knäppa alla sista biten.

FAKTA

Tipsen till DD:

Vem tar spets?

DD-1: Troligen Nothing But Class eller Magic Tonight.

DD-2: Många som kan öppna riktigt fort, men ingen tar en längd på Digital Photo. Vem av övriga är beredd att offra en del för att eventuellt nå ledningen? Quantum Boogie? Quick Fix? Troligast den sistnämnda.

! Statistikvinnarna

DD-1: Mr Chicago.

DD-2: Quantum Boogie

DD-systemet 4 rader

DD-1: 5–10–3–4.

DD-2: 9 Final Jam.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM