Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel – måndag 21 april.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 6–4–7–8–5–1–3–2.

Kommentar: Några av de bästa hästarna i kullen född 2010 gör upp om de 50 000 kronor som utgör förstapriset i ­detta fyraåringslopp. Vi ger tipset till segermaskinen Rolex ­Bigi. Han får det för att han har ett lopp i kroppen, ett lopp som han avgjorde på klasshästens vis. Däremot är vi inne på att han får en tyngre resa än värsta motbudet, Attack Diablo som är vår spetsfavorit. Där är dock formen lite dunkel. Fjolårets Kriterietvåa tappade formen lite mot slutet av säsongen i fjol och även om det är länge sedan nu brukar vi vilja att de ska bevisa form då, det brukar nämligen vara lite så; att som man avslutar en säsong börjar man nästa. Just med tanke på att ledningen mycket väl kan bli Attack Diablos position är han ett lika givet streck som Rolex Bigi. Sedan nöjer vi oss även om en sådan som Tumble Dust också är bra

DD-2

Rankning: 1–9–6–5–7–4–10–8–3–2–12–11.

Kommentar: Det finns en startsnabb trio utvändigt om Mescal men om ingen av dessa lyckas lura honom på ledningen bör det vara bra chans att han håller den hela vägen till mål. I årsdebuten orkade han inte riktigt men med det loppet i kroppen lär han vara förbättrad den här gången. Vi garderar med sex hästar på V64-spelet i en omgång som på förhand inte ser så svårlöst ut.

FAKTA

Tipsen till DD:

! Statistikvinnarna

DD-1: Rolex Bigi.

DD-2: Dixie Excvlusive.

DD-systemet 2 rader

DD-1: 6–4.

DD-2: 1 Mescal.

Vem tar spets?

DD-1: ”Vem tar spets?”. Frågan borde vara vem som får överta? För inte körs väl Dream With Me N.L. i ledningen? Han släppte ju i enklare gäng i årsdebuten och även om han satt fast då är det nog övermod att tro att han ska kunna stå emot dessa bra hästar från ledningen. Så vem får ­överta? Tumble Dust är snabb ut om han laddas, men från svårt ­läge i årsdebuten tror vi på snällt upplägg och lutar därför åt att den tidiga ledaren lystrar till namnet Attack Diablo.

DD-2: Vi tror mycket på Mescal eftersom vi tror att han har bra chans att hålla ledningen. Men vi lämnar inga garantier.

Per Nicklasson