Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel – 15 september.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 5–2–9–8–7–3–1–11–10–6–4.

Kommentar: Emmett Brown har galopperat i två av de

tre senaste starterna. Däremellan var han mycket bra då han avgjorde från dödens mot bra häst. Han känns inte osäker men man kan ju ändå inte bortse från galopperna. Om han fungerar som han ska är det nog bra chans att han leder runt om, med reservation för distansen som han aldrig testat. Peter Untersteiners hästar kan aldrig räknas bort numera. Stay Alert var mycket förbättrad senast. Däremot har Psycho inte fått till det på slutet. Senast galopperade han halvvarvet från mål. Gången före höll han till en andraplats men även då tappade han travet till slut varpå Emmett Brown kunde plocka ner honom. Desuper Filius har inlett på bästa sätt. Lord Flax visar talang och styrka. Men han bör slippa grovjobbet om han ska vinna det här loppet.

DD-2

Rankning: 1–7–8–2–3–4–6–5–9–12–10–11.

Kommentar: Normalt sett skulle vi inte säga att Othello Face får svårt att hålla ledningen, men i det här gänget kan han nog göra det. I så fall blir det inte lätt för de övriga att plocka ner honom. Man ska dock tänka på att han har varit lite stirrig i loppen, även om han tycks mogna undan för undan. Sloppy Joe är kanske bästa hästen men om Othello

Face håller ledningen riskerar han en tung resa. Västerbo

Eclair rankas upp trots läget och formfrågetecken. Eller, formfrågetecken kanske är taskigt att säga. Han fick ju faktiskt en jobbig resa senast, även om vi tycker att han var slagen lite tidigare än vad han borde ha varit. Om man lägger in brasklappen att Othello Face kanske inte kan hålla ledningen blir det ju så att de tre främsta alla har luriga lägen. Vi tycker att det finns fem troliga segerkandidater till.

FAKTA

Tipsen till DD:

DD-systemet 1 rad

DD-1: 5 Emmett Brown.

DD-2: 1 Othello Face.

Vem tar spets?

DD-1: Emmett Brown.

DD-2: Ska vi säga en så säger vi Othello Face.

! Statistikvinnarna

DD-1: Desuper Filius.

DD-2: Sloppy Joe.

PER NICKLASSON